Τεχνολογια - Επιστημη

Ρομπότ παραδίδει επιταγή σε υπερτυχερή παιχνιδιού λόγω κορωνοϊού

Οι απίστευτες εικόνες από τον Καναδά - Με προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο η νικήτρια παρέλαβε τα κέρδη της - Τι δήλωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομπότ στον Καναδά παραδίδει επιταγή σε υπερτυχερή παιχνιδιού λόγω κορωνοϊού
Ρομπότ στον Καναδά παραδίδει επιταγή σε υπερτυχερή παιχνιδιού λόγω κορωνοϊού @LotoQuebec/Twitter

Πώς ο κορωνοϊός άνοιξε τον δρόμο ώστε ένα ρομπότ να παραδώσει επιταγή με τα κέρδη σε υπερτυχερή στο Κεμπέκ του Καναδά.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τον Καναδά, όπου ρομπότ παραδίδει επιταγή σε υπερτυχερή παιχνιδιού λόγω κορωνοϊού.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Κεμπέκ, με το ρομπότ που επιστρατεύτηκε για να παραδώσει την επιταγή στην υπερτυχερή, να έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από φοιτητές.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών στο Κεμπέκ που ένα ρομπότ καλείται να παραδώσει την επιταγή με τα κέρδη στον/ην υπερτυχερό/ή. Η Guylaine Desjardins κέρδισε το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων στην κλήρωση της 1ης Ιουλίου 2020. Το ελάχιστο κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανέρχεται σε 3 δολάρια. Σύμφωνα με το Loto-Quebec, η πιθανότητα για να κερδίσει κάποιος στο τζακ ποτ ανέρχεται σε 1/14.000.000.

Καθώς στον Καναδά, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, παραμένει σε ισχύ το μέτρο της κοινωνικής απόστασης για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι του τυχερού παιχνιδιού επιστράτευσαν ένα ρομπότ για να παραδώσει την επιταγή με τα κέρδη στην υπερτυχερή και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μιας τοπικής εστίας.

Η εκδήλωση για την παράδοση της επιταγής από ρομπότ στην υπερτυχερή πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2020 στο Κεμπέκ και μεταδόθηκε live από το Facebook. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις εκτός από το... ρομπότ, το οποίο βρισκόταν δίπλα στην υπερτυχερή.

Robot delivers $6-million cheque to Quebec lottery winner amid pandemic

Τι δήλωσε η υπερτυχερή που παρέλαβε την επιταγή από ρομπότ στο Κεμπέκ του Καναδά

Η Guylaine Desjardins εξήγησε ότι έπαιζε τους ίδιους αριθμούς εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι στο τυχερό δελτίο συμπλήρωσε τους αριθμούς 12, 27, 30, 34, 49 στην πρώτη ζώνη και το 35 στη δεύτερη. 

«Περιμένετε να φέρω τα γυαλιά μου», η πρώτη της ατάκα στους υπεύθυνους του τυχερού παιχνιδιού όταν κατάλαβε πως κέρδισε. Όπως είπε, χρειάστηκε αρκετές ημέρες για να συνειδητοποιήσει ότι αυτή ήταν η υπερτυχερή.

Με τα χρήματα αυτά η νικήτρια γνωστοποίησε ότι θα αγοράσει μία 3τροχη μοτοσικλέτα, θα ενισχύσει οικονομικά τους δύο γιους της και θα ξεκινήσει ταξίδια, όταν σταματήσουν οι περιορισμοί και τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Το κατάστημα στο οποίο κατατέθηκε το τυχερό δελτίο στο Κεμπέκ του Καναδά, θα λάβει προμήθεια ύψους 60.000 δολαρίων.  

Όπως μετέδωσε το CNN, το ρομπότ που παρέδωσε την επιταγή στην υπερτυχερή στον Καναδά, ονομάζεται SARA και δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ και την Centech, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που υποστηρίζει νεοσύστατες τεχνολογίες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ