Τεχνολογια - Επιστημη

Το Instagram «θα ξεπεράσει» το Twitter ως πηγή ειδήσεων

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψηφιακής Ενημέρωσης του Reuters

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Instagram
Οι νέοι προτιμούν το Instagram © Photo by Jakob Owens on Unsplash

Οι νέοι προτιμούν και εμπιστεύονται το Instagram ως πηγή πληροφόρησης σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τον διαμοιρασμό φωτογραφιών Instagram πρόκειται να ξεπεράσει το Twitter ως πηγή ειδήσεων και πληροφόρησης σύμφωνα με νέα έρευνα. Η έκθεση του Ινστιτούτου Ψηφιακής Ενημέρωσης του Reuters για το 2020 διαπίστωσε ότι η χρήση του Instagram ως πηγή ενημέρωσης έχει διπλασιαστεί από το 2018.

Οι νέοι είναι αυτοί, οι οποίοι δείχνουν πλέον να προτιμούν και να εμπιστεύονται το Instagram περισσότερο από τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα μάλιστα διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους 4 Βρετανούς ηλικίας από 18 έως 24 ετών επέλεξε το Instagram για την ενημέρωσή του την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε γενικές γραμμές πάντως η τάση είναι ο κόσμος να μην εμπιστεύεται τα social media ως έγκυρη και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

Η έρευνα του Reuters κατέδειξε ότι μόλις το 26% των χρηστών θεωρεί αξιόπιστη πηγή τα social media για πληροφορίες και ειδήσεις γύρω από τον ιό. Εν αντιθέσει το 59% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την ενημέρωση από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

«Το Instagram έχει μεγάλη απήχηση στους νέους», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Νικ Νιούμαν και προσθέτει, «οι νέοι αντιδρούν θετικά σε θέματα που παρουσιάζονται απλά και με οπτικοακουστικό υλικό», πρόσθεσε. 

Εκτός από τον κορωνοϊό, τα άλλα δύο μεγάλα θέματα της επικαιρότητας που συνέβαλαν στη δημοτικότητα του Instagram είναι η κλιματική αλλαγή και το κίνημα «Black Lives Matter».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ