Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Θα σε ρωτάει πριν δημοσιεύσεις υβριστικό σχόλιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Twitter ελέγχει τα υβριστικά σχόλια
Το Twitter ελέγχει τα υβριστικά σχόλια ©PixaBay

Όταν κάποιος απαντά σε ανάρτηση άλλου χρήστη με προσβλητικό τρόπο, το Twitter θα μπορεί να του ζητήσει να επανεξετάσει την απάντησή του.

Το Twitter στην προσπάθεια να περιορίσει τα κακόβουλα σχόλια και τις εκφράσεις που μπορεί να είναι προσβλητικές, ενεργοποιεί σταδιακά υπηρεσία, που θα σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος πριν... βρίσεις. Αυτή η νέα υπηρεσία δημιουργείται με σκοπό να «καθαρίσει» το Twitter από κακόβουλους λογαριασμούς.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το bloomberg.com, όταν κάποιος απαντά σε ανάρτηση άλλου χρήστη, το Twitter μπορεί να του ζητήσει να επανεξετάσει την απάντησή του, αν περιλαμβάνει συκοφαντίες, επιθετικές ή υβριστικές λέξεις. Αν αυτός το επανεξετάσει και δεν διορθώσει το σχόλιό του, τότε κινδυνεύει με διαγραφή του λογαριασμού του.

«Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, μπορεί να πείτε πράγματα που δεν πρέπει», δήλωσε η εταιρεία σε tweet της, την Τρίτη. Αυτή η νέα υπηρεσία όμως «σας δίνει την επιλογή να αναθεωρήσετε την απάντησή σας πριν την δημοσιεύσετε». 

Η δοκιμή, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS, δεν θα περιλαμβάνει λειτουργία επεξεργασίας μόλις σταλεί μια απάντηση, δηλαδή, δεν θα μπορεί να αλλάξει. Οι χρήστες, βέβαια, μπορούν να στείλουν την αρχική τους απάντηση ακόμα και μετά από μια προτροπή για την αναθεώρησή της, και να υποστούν τις συνέπειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Twitter έχει προσπαθήσει εδώ και χρόνια να καθαρίσει τον ιστότοπό του, ο οποίος είναι γεμάτος από ρητορική μίσους και υποτιμητικά σχόλια και γίνεται ολοένα και πιο αυστηρό σε αυτόν τον τομέα, έχοντας, άλλωστε, δεχθεί έντονη κριτική κατά το παρελθόν, πως άφηνε δημοσιευμένα σχόλια επιεικώς απαράδεκτα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ