Τεχνολογια - Επιστημη

Μένουμε σπίτι με τα νέα online εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Το UTech Lab προσφέρει λιγομελή δωρεάν εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Online εργαστήριο «Μικροί αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη» από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

#ΜένουμεΣπίτι #ΜαθαίνουμεOnline: Νέα online εργαστήρια για νέους/ες 12-15 ετών από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν και ενεργά σε επιλεγμένα online εργαστήρια Web Programming3D Printing και Μικροί αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη.

Online Εργαστήρια στο UTech Lab Teaser

Τα εργαστήρια είναι ολιγομελή. Με αυτόν τον τρόπο, ο εισηγητής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εργασία κάθε παιδιού και να αλληλεπιδρά με αυτό, σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος μέσω της δυνατότητας κοινής χρήσης οθόνης (screen sharing).

Αναλυτικά τα εργαστήρια από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Web programming
Web programming είναι η δημιουργία δυναμικών web εφαρμογών, όπως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας εντολές της γλώσσας JavaScript, μίας εκ των βασικών γλωσσών web programming. Θα γράψουν τον απαραίτητο κώδικα, έτσι ώστε να καλούν συναρτήσεις και να τροποποιούν τις παραμέτρους αυτών, ενώ στη συνέχεια θα μάθουν να χρησιμοποιούν επαναλήψεις (loops) και συνθήκες (conditionals). Τέλος θα προσθέσουν γραφικά.

Online εργαστήριο Web programming από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου
 

3D Printing
Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μία διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία, η οποία δίνει όλο και περισσότερες λύσεις σε προβλήματα σχεδιασμού και παραγωγής αντικειμένων στην Γη, αλλά και στο Διάστημα. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τις εφαρμογές του 3D printing στο Διάστημα, όπως εκτύπωση εργαλείων και ανταλλακτικών, καθώς και μικρών δορυφόρων που «ταξιδεύουν» στο διάστημα συλλέγοντας πληροφορίες. Επίσης ανακαλύπτουν μελλοντικές χρήσεις ενός 3D printer στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Στην συνέχεια πραγματοποιούν μετρήσεις ενός νανοδορυφόρου (Cubesat), δημιουργoύν τρισδιάστατα μοντέλα του και μαθαίνουν πώς να τα επεξεργάζονται προκειμένου να εκτυπωθούν σε 3D printer.

Online εργαστήριο 3D Printing από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μικροί αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη
Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να εισάγει τους μαθητές στην έννοια της βιώσιμης πόλης και στις αρχές του αστικού σχεδιασμού. Στο εργαστήριο οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο σενάριο και με βάση αυτό να σχεδιάσουν ένα μικρό πάρκο πεζοδρομίου (Parklet). Η διαδικασία του σχεδιασμού γίνεται με βάση τις αρχές του αστικού σχεδιασμού και με εφαρμογή σχηματικών κανόνων. Στόχος είναι οι μαθητές να μυηθούν στην βιωσιμότητα της πόλης και να αποκτήσουν εργαλεία προκειμένου οι ίδιοι να αλλάξουν την εικόνα που έχουν για την πόλη.

Online εργαστήριο «Μικροί αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη» από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων για την εβδομάδα 6-10 Απριλίου 2020

Online εργαστήρια από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου


Όλα τα online εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στους αριθμούς 210 9469 662 ή 210 9469 663, καθημερινά 9:30- 16:30. Έναρξη εγγραφών Τετάρτη 1 Απριλίου. Μετά την επιβεβαίωση κράτησης, θα λάβετε έναν σύνδεσμο και σχετικές οδηγίες για να μπείτε απευθείας στο μάθημα. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ