Τεχνολογια - Επιστημη

Η Άννα Πολύζου μένει σπίτι και οργανώνει το δίκτυο της WIND

«Η δουλειά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πελάτες μας, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου…Το δίκτυο που τους υποστηρίζει είμαστε εμείς!»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wind_anna_polyzoy_1.jpg
Η Άννα Πολύζου, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του δικτύου μετάδοσης στην Wind

Η Άννα Πολύζου, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του δικτύου μετάδοσης στην Wind, μεταφέρει την ένταση της δουλειάς τις πρώτες ημέρες του «Μένουμε Σπίτι».

«Δουλέψαμε και δουλεύουμε εντατικά με την ομάδα για να υποστηρίξουμε το τηλεπικοινωνιακό μας δίκτυο. Σταθήκαμε καλά. Το δίκτυο άντεξε, αλλά χρειάστηκε να είμαστε συνεχώς από πάνω. 14-15 ώρες την ημέρα Την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι, ήμουν κλεισμένη στο δωμάτιο, καθηλωμένη στο γραφείο…» Η Άννα Πολύζου, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του δικτύου μετάδοσης στην Wind, μεταφέρει την ένταση της δουλειάς τις πρώτες ημέρες του «Μένουμε Σπίτι».

menoymespiti.jpg

«Δεν το έχω ξαναζήσει εδώ και 25 χρόνια. Η ομάδα μου, 20 άνθρωποι, είμαστε υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του δικτύου… Από την  Δευτέρα 16 Μαρτίου, έπεσε μεγάλη ένταση δουλειάς… Είχαμε αύξηση της ζήτησης 50% για ίντερνετ και δίκτυο data και χρειαζόταν να κάνουμε συνεχώς αναβαθμίσεις…Πάρθηκαν γρήγορες αποφάσεις για αύξηση σε σημαντικές υποδομές  του δικτύου – όχι για να παραγγείλουμε εξοπλισμό – αλλά για να έχουμε επαύξηση του δικτύου με extra μισθωμένα κυκλώματα. Έχουμε κάνει απίστευτα πράγματα. Όχι εγώ, όλη η ομάδα! Εγώ απλώς έβαλα τις προτεραιότητες. Αν δεν δουλεύαμε όμως όλοι με το ίδιο πάθος δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Κι αν είναι θέμα ανθρώπου; Ναι, πρέπει να το ‘χει ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος, αλλά και ο προϊστάμενος. Αλλά και ο προϊστάμενος του προϊστάμενου, που δίνει το ρυθμό. Αυτή η αίσθηση μας διαπερνά όλους. Ότι δεν είμασταν μόνοι μας.Είχαμε πολύ μεγάλη στήριξη από τους προϊσταμένους μας, σχεδόν όλο το 24ώρο... Είχαμε και έχουμε άμεση επαφή για το οτιδήποτε. Δεν αισθάνθηκα καμία στιγμή ξεκρέμαστη, ούτε από την εταιρία, ούτε από την ομάδα.Και το να πεις στον άλλο μια καλή κουβέντα, ένα μπράβο, κάνει καλό και στους δύο».

Ο παράγων άνθρωπος είναι πάντα κρίσιμος, αλλά στην περίπτωση του Δικτύου γίνεται ακόμα κρισιμότερος. «Είμαστε μηχανικοί κάνουμε συνεχώς εκτιμήσεις και διαστασιολόγηση (dimensioning) για να προβλέψουμε. Η δουλειά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πελάτες μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς, ο αδερφός μου…Το δίκτυο που τους υποστηρίζει είμαι εγώ… είμαστε εμείς! Πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάθε θέμα που προκύψει. Η αίσθηση του καθήκοντος κινεί όλη την ομάδα. Κάνεις δεν μας ανάγκασε».

Πέρα από την ένταση οι υπόλοιπες συνθήκες σε τεχνικό επίπεδο μοιάζει να παραμένουν ίδιες για την κα Πολύζου: «Δουλεύω από το σπίτι σε συνθήκες …κορωνοϊού, αλλά τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι… Δουλεύω κανονικά από το laptop μου, έχω πρόσβαση σε όλα τα συστήματα και είμαι σε απευθείας επικοινωνίας με όλους τους συνεργάτες με conferencecalls,skype, mail… Το μόνο που με περιορίζει είναι ότι στο γραφείο έχω μεγαλύτερο πληκτρολόγιο και δύο οθόνες –μία για το δίκτυο και μια για το programmatic».

Άννα Πολύζου

Οι συνθήκες… κορωνοϊού στην περίπτωση της Άννας, είναι ιδιαίτερες λόγω οικογένειας με δίδυμα 13 χρονών και ένα γάτο που είναι ανεξάρτητος, (ως γάτος!) αλλά δεν πτοείται και αισιοδοξεί: «Ο σύζυγος πάει γραφείο, τα παιδιά είναι συνεργάσιμα, ξέρουν τι κάνω, δείξανε κατανόηση, μου έφερναν νερό…Τώρα σκέφτομαι την ώρα που ξεκλέβω από την μετακίνηση στο γραφείο, 8 με 9 το πρωί,να κάνω μια βόλτα για γυμναστική. Το να δουλεύουμε από το σπίτι πιστεύω πως θα επεκταθεί… Το είχαμε στην Wind, αλλά το εφαρμόζαμε σε ένα 15%. Τώρα θα γίνει περισσότερο. Αλλά θα είμαστε σε επαφή… Και φυσικά θέλω να πάω στο γραφείο. Θέλω να ξαναδώ τους συνεργάτες μου, γιατί μου λείπουν! Και θα είμαστε πια πιο δεμένοι μεταξύ μας. Μόνο καλύτερα τα πράγματα θα είναι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.