Τεχνολογια - Επιστημη

Η τηλεόραση σώζει ζωές

Γιατρός έλυσε ασθένεια/ μυστήριο με μέθοδο Dr House

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή ή η ζωή αντιγράφει την τηλεόραση; Στην περίπτωση ενός ανθρώπου με χρόνια άγνωστη ασθένεια ο γιατρός χρειάστηκε να δει μια ιατρική σειρά.

Η σωστή σειρά αποδείχθηκε πως ήταν οι «Ιατρικές Υποθέσεις» με πρωταγωνιστή το πολύ Doctoρ House. Στο επεισόδιο 11 του 7ου κύκλου ο Δρ. Γιούργκεν Σέφερ βρήκε αυτό που αναζητούσε στο πρόσωπο της Κάντις Μπέργκεν (ως ασθενής) και τη διάγνωση του γιατρού House.

O Σέφερ είχε έναν ασθενή με υποθυρεοειδισμό, μόνιμη πληγή στον οισοφάγο ενώ σταδιακά έχανε όραση και ακοή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει την αιτία όλων αυτών. Η ασθενής του House είχε τα ίδια συμπτώματα και η διάγνωση ήταν «δηλητηρίαση από κοβάλτιο λόγω ισχίου που περιείχε κοβάλτιο.

Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τον ασθενή του Σέφερ. Ο Γερμανός γιατρός είδε το επεισόδιο και έλυσε την ασθένεια γρίφο με την βοήθεια ενός τηλεοπτικού γιατρού.

Μετά τη σειρά ο Σέφερ αποφάσισε να κάνει εξέταση για κοβάλτιο στο αίμα και βρήκε 1.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Μετά την επέμβαση και αντικατάσταση του μεταλικού ισχύου, η καρδιά του ασθενούς ήταν σε καλύτερη κατάσταση (το κοβάλτιο «χτυπάει» στην καρδιά), εξαφανίστηκε η πληγή στον οισοφάγο αλλά παρέμειναν τα προβλήματα σε όραση και ακοή.

image

image

image