Τεχνολογια - Επιστημη

Η τηλεόραση σώζει ζωές

Γιατρός έλυσε ασθένεια/ μυστήριο με μέθοδο Dr House

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60595-120945.jpg

H τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή ή η ζωή αντιγράφει την τηλεόραση; Στην περίπτωση ενός ανθρώπου με χρόνια άγνωστη ασθένεια ο γιατρός χρειάστηκε να δει μια ιατρική σειρά.

Η σωστή σειρά αποδείχθηκε πως ήταν οι «Ιατρικές Υποθέσεις» με πρωταγωνιστή το πολύ Doctoρ House. Στο επεισόδιο 11 του 7ου κύκλου ο Δρ. Γιούργκεν Σέφερ βρήκε αυτό που αναζητούσε στο πρόσωπο της Κάντις Μπέργκεν (ως ασθενής) και τη διάγνωση του γιατρού House.

O Σέφερ είχε έναν ασθενή με υποθυρεοειδισμό, μόνιμη πληγή στον οισοφάγο ενώ σταδιακά έχανε όραση και ακοή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει την αιτία όλων αυτών. Η ασθενής του House είχε τα ίδια συμπτώματα και η διάγνωση ήταν «δηλητηρίαση από κοβάλτιο λόγω ισχίου που περιείχε κοβάλτιο.

Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τον ασθενή του Σέφερ. Ο Γερμανός γιατρός είδε το επεισόδιο και έλυσε την ασθένεια γρίφο με την βοήθεια ενός τηλεοπτικού γιατρού.

Μετά τη σειρά ο Σέφερ αποφάσισε να κάνει εξέταση για κοβάλτιο στο αίμα και βρήκε 1.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Μετά την επέμβαση και αντικατάσταση του μεταλικού ισχύου, η καρδιά του ασθενούς ήταν σε καλύτερη κατάσταση (το κοβάλτιο «χτυπάει» στην καρδιά), εξαφανίστηκε η πληγή στον οισοφάγο αλλά παρέμειναν τα προβλήματα σε όραση και ακοή.

image

image

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ