Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ θέλει να βομβαρδίσει με πυρηνικά τον Άρη για να τον καταστήσει κατοικήσιμο

Ο Musk πιστεύει πως βομβαρδίζοντας τον Άρη με πυρηνικά όπλα, οι πάγοι στους πόλους θα λιώσουν

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elonmuskmarsnuke_1024-696x282.jpg

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla ζήτησε με ένα Tweet να βομβαρδιστεί ο πλανήτης Άρης με πυρηνικά

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, θέλει να ρίξει πυρηνικά στον Άρη έτσι ώστε να τον κάνει κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε σε ένα tweet που έκανε την Παρασκευή που μας πέρασε (17/8/19).

 

Ο Musk πιστεύει πως βομβαρδίζοντας τον Άρη με πυρηνικά όπλα, οι πάγοι στους πόλους θα λιώσουν, και θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκονται παγιδευμένα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί στον Άρη ένα φαινόμενο του θερμοκηπίου που θα αυξήσει την θερμοκρασία και την ατμοσφαιρική πίεση στον πλανήτη. Θα είναι σαν μια γρήγορη εκδοχή της κλιματικής αλλαγής στην Γη.

Ο Musk είναι θιασώτης αυτής της ιδέας εδώ και αρκετά χρόνια, που μάλιστα την εξέφρασε κατά τη  διάρκεια συνεντεύξεων του από το 2015. Πήγε ακόμη και στο talk show του Stephen Colbert για να συζητήσει επ’αυτής. Στο βίντεο που ακολουθεί η συζήτηση γύρω από το θέμα αρχίζει στο δεύτερο λεπτό.

Elon Musk Might Be A Super Villain

Το 2017 ο Musk παρουσίασε ένα άρθρο στο περιοδικό «New Space» αναλύοντας πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια αποικία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στον Άρη σε λιγότερο από ένα αιώνα. Ίσως στην προσπάθεια του να πείσει τον κόσμο για αυτή την ιδέα, ο Musk άρχισε να διαφημίζει στο Twitter την πώληση από μπλουζάκια με το λογότυπο «Nuke Mars».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Πτήση & Διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ