Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς πατέρας και γιος πέτυχαν να «τυπώσουν» DIY Lamborghini Aventador

Η χρήση 3D εκτυπωτή, οι νόμοι της φυσικής και οι δημιουργικές πινελιές στο σχεδιαστικό κομμάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BRANDED ARTS MAYA ANGELOU MURAL FESTIVAL - Recap Video

Πάτερας και γιος στο Κολοράντο των ΗΠΑ κατασκευάζουν μια Lamborghini με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Η Lamborghini Aventador είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο που δύσκολα περνά απαρατήρητο. Το κόστος αγοράς πλησιάζει τα 640.000 δολάρια. Πατέρας και γιος στο Κολοράντο των ΗΠΑ τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να «τυπώσουν» μια δική τους Lamborghini, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Στέρλινγκ Μπάκους, φυσικός στο επάγγελμα, εργάζεται μαζί με το παιδί του πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και 1,5 χρόνο. Έχοντας ξοδέψει μέχρι στιγμής 20.000 δολάρια και με τη χρήση 3D εκτυπωτή, οι δυο τους έχουν «τυπώσει» μεταξύ άλλων τα τμήματα του σασί, τα πίσω φώτα, τα μπροστινά φώτα και το σύστημα εξαερισμού. Τα εξαρτήματα αυτά είναι πλήρως λειτουργικά και για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον, πλαστικό (PLA, ASA, ABS και PETG) και nylon carbon fiber. Φυσικά, δεν μπορούν όλα τα μέρη να κατασκευαστούν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με αποτέλεσμα ο σκελετός, οι αναρτήσεις και το σύστημα ταχυτήτων να είναι από ατσάλι.

Όπως εξηγεί στη σελίδα του στο Facebook, το project έχει στόχο «να δείξει στα παιδιά πόσο cool μπορεί να είναι η επιστήμη και η μηχανουργία και να επιδείξει τη δύναμη της τεχνολογίας». Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για πειρατεία.

«Ο σχεδιασμός των μερών βασίζεται στη Lamborghini Aventador, αλλά έχουμε αλλάξει σημαντικά κάθε μέρος, για να προσθέσουμε το δικό μας σχεδιαστικό γούστο. Επιπροσθέτως, δεν κατασκευάστηκαν καλούπια, και τίποτα δεν πωλείται. Αυτό είναι ένα μοναδικό project, το οποίο δεν θα επαναληφθεί και δεν πωλείται» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Meet the Colorado physicist who's constructing this lookalike Lamborghini using a 3D printer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.