Τεχνολογια - Επιστημη

Τι γκατζετάκια θέλει ο σύγχρονος άνδρας;

Τεχνολογικά εξαρτήματα που θα σαρώσουν και το 2019

Νίκος Παπαηλιού
ΤΕΥΧΟΣ 675
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H  τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται και μας κάνει όλο και πιο αποτελεσματικούς σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είτε αυτό λέγεται εργασία, είτε ψυχαγωγία, οι ευκολίες που παρέχονται από τα τεχνολογικά εξαρτήματα της smart εποχής είναι αρκετές και κανείς δεν μπορεί να τις προσπεράσει. Άλλωστε αυτό είναι το μέλλον και μας το παρέχουν τα σύγχρονα γκατζετάκια.

Η ανανεωμένη Alexa της Amazon

Είναι από τα λίγα θηλυκά που δεν θα προδώσουν ποτέ τον άνδρα. Η προσωπική βοηθός από την Amazon είναι μια συσκευή που απλά σε ακούει και εκτελεί. Μπορεί ακόμη να μη μιλά ελληνικά, όμως η… παγκόσμια φίλη όλων μεγαλώνει και πέρα από απλός φωνητικός βοηθός, αναπτύσσεται σε πολλά παραπάνω. Όπως π.χ. σε σύστημα ασφαλείας. Πράγματι η Alexa Guard μπορεί να προφυλάξει το σπίτι σου, απλά και μόνο ακούγοντάς σε να λες ένα «Alexa, φεύγω». Τα παραπάνω είναι εντυπωσιακά και μας κάνουν αναρωτιόμαστε: Alexa, πού θα φτάσεις;

Ακουστικά για τρέξιμο

Κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακά και κυρίως ποιοτικά. Η νέα γενιά ακουστικών επιτάσσει να είναι ασύρματα και κάθε χρόνο τα σχέδια που βγαίνουν είναι υπέροχα. Μετρό, λεωφορεία και τρέξιμο στην πόλη. Γιατί να αφήνεις τους θορύβους να σου χαλάνε το κομμάτι; Εκτός αυτών, όμως, μπορείς να «γράψεις» τα χιλιόμετρά σου, δίχως να σε αφορά αυτό το πάνω-κάτω που κάνουν τα κλασικά ακουστικά και χωρίς το βάλε-βγάλε όλη την ώρα. Πλέον υπάρχουν ειδικά ακουστικά για τρέξιμο!

Ασύρματο stand - φορτιστής

Πόσες φορές έχεις βρεθεί έξω από το σπίτι χωρίς μπαταρία; Αυτό το μισητό «όχι», όταν ρωτάς τον συνάδελφο ή τον μπαρίστα αν έχει φορτιστή, σε κούρασε; Οι λύσεις της επόμενης γενιάς ξεκινούν από τα viral πλέον Power Banks και καταλήγουν στα αγαπημένα ασύρματα stands - φορτιστές. Δεν χρειάζεσαι καν καλώδιο για να το συνδέσεις. Ακουμπάς το κινητό πάνω και τα υπόλοιπα γίνονται από μόνα τους.

E-reader

«To βιβλίο δεν έχει πεθάνει και δεν θα πεθάνει ποτέ». Αυτή είναι η φράση που ακούμε από τους βιβλιοφάγους γύρω μας και πολλοί απορούν, αφού δεν βλέπουν τους νέους να ασχολούνται με το διάβασμα βιβλίων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Με τα E-reader να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν την παράδοση και ξεκινούν το ηλεκτρονικό διάβασμα. Πιο ελαφρύ και κυρίως πιο ξεκούραστο για το μάτι, το Ereader έχει μπει για τα καλά και στην ελληνική κουλτούρα, και πολλοί είναι αυτοί που το ψάχνουν για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Τα ολοκαίνουργια Smartwatch που κυκλοφορούν

Τα ρολόγια του σήμερα είναι πολύ παραπάνω από έξυπνα. Ποιος θα το περίμενε ότι θα μπορούσες να βάλεις μέχρι και κάρτα Sim μέσα και να αφήσεις το κινητό σπίτι, όταν πας στο γυμναστήριο και δεν θες να το έχεις πάνω σου; Για την ακρίβεια, θα το έχεις, και μάλιστα σε μόνιμη φάση πάνω στον καρπό σου. Παράλληλα, μπορείς να τσεκάρεις τα μέιλ σου, να απαντήσεις σε μηνύματα και να κάνεις τα τηλεφωνήματά σου. Α ξέχασα! Και να κοιτάξεις και την ώρα...