Τεχνολογια - Επιστημη

Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες το σεξ;

Ό,τι κι αν σας πουν είναι υπερβολή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιούκ διαπίστωσε ότι οι άντρες υπερβάλλουν όταν καλούνται να θυμηθούν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ - και αυτό συντηρεί το μύθο ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο όλη μέρα παρά να σκέφτονται ανά επτά δευτερόλεπτα τη συνουσία. Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες υπερβάλλουν και στο πόσο συχνά κάνουν σεξ. Μία εξήγηση αυτής της ανδρικής συμπεριφοράς είναι ότι η υπερβολή είναι «κοινωνικά επιβεβλημένη». Η κοινωνική ανατροφή του άντρα τον αναγκάζει να μην αμφισβητεί, αντιθέτως, πάντα να επιβεβαιώνει το φυλετικό στερεότυπο του ανδρισμού.

Επιγραμματικά η έρευνα διαπίστωσε ότι:

Οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ πολύ περισσότερο και συχνότερα από τους άντρες.

Οι ευδιάθετοι άνθρωποι – γυναίκες και άντρες – έχουν την τάση να υπερβάλουν όταν θα δεχθούν ερώτηση για τη σεξουαλική συμπεριφορά και δραστηριότητα.

Στόχος της έρευνας, ωστόσο, δεν ήταν η σεξουαλικότητα. Από τους 101 άντρες και γυναίκες που κλήθηκαν σε διάστημα ενός μήνα να απαντούν τα ερωτηματολόγια των ερευνητών οι μισοί πάσχουν από κάποια χρόνια πάθηση: διαβήτη, αρθρίτιδα, κατάθλιψη κ.α. Οι ερευνητές είδαν ότι η διάθεση επηρεάζει σημαντικά την κρίση και την ακρίβεια περιγραφής των συναισθημάτων και των εμπειριών των ερωτηθέντων. Η καλή διάθεση ευνοεί την υπερβολή και η κακή διάθεση το αντίθετο. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου πιστεύουν ότι οι γιατροί οφείλουν σε μια θεραπευτική αγωγή να υπολογίζουν και να μετρούν τη διάθεση των ασθενών.

Λ.Χ.