Τεχνολογια - Επιστημη

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τι είπε η Άννα Διαμαντοπούλου για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4467344.jpg

Στο PUBLIC CAFÉ στην πλατεία Συντάγματος, το ΔΙΚΤΥΟ πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές που προκύπτουν από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια σειρά από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παρουσίαση του 2ου βιβλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση,  αναλύθηκε από τους ομιλητές πως θα επηρεαστούν συγκεκριμένοι τομείς όπως η εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα, η τέχνη και ο πολιτισμός καθώς και οι νέες νομικές και ηθικές προκλήσεις που αναδεικνύονται από την επικράτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής.

4467337.jpg

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Χρήστος Καρράς από τον χώρο του πολιτισμού, ο Χάρης Καρώνης από τον τομέα της επιχειρηματικότητας και ο συγγραφέας της μελέτης Γιάννης Μαστρογεωργίου από την πλευρά των δεξαμενών σκέψης (Think Tanks) ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην νέα εποχή.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου στην εισαγωγική τοποθέτησή της, τόνισε την ανάγκη αναγωγής σε εθνικό στόχο, την κατεύθυνση της Ελλάδας στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων διεθνώς.

Η συζήτηση και ο ζωντανός διάλογος που ακολούθησε, εκτός από τους εκατοντάδες παριστάμενους, προσέλκυσε το ενδιαφέρον 17.670 διαφορετικών χρηστών, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης.

Τι είπε η Άννα Διαμαντοπούλου

Η μεγάλη ιδέα που θα εμπνεύσει την εποχή μας, δεν αφορά τον εδαφικό διπλασιασμό της Ελλάδας, αφορά τον πολλαπλασιασμό της ισχύος της, μέσω του μυαλού των ανθρώπων της και της δύναμης που θα δώσει σ΄ αυτούς ένας μεγάλος και σαφής εθνικός στόχος.

Μετά από μια τόσο βαθειά κρίση χρειάζεται ένας συγκεκριμένος εθνικός στόχος για την χώρα που θα εμπνεύσει και θα αφορά τον καθένα και την καθεμία  προσωπικα.

4467375.jpg

Η έμπνευση και η συστράτευση δυνάμεων για κάτι συλλογικά μεγάλο που θα μας βγάλει από την συλλογική απογοήτευση και θα δώσει συλλογική και ατομική αυτοπεποίθηση αφορά κυρίως τους νέους αλλά και τις άλλες παραγωγικές γενιές άντρες και γυναίκες και κάθε τομέα της οικονομίας.

 Ο 21ος αιώνας φέρνει ανέμους αλλαγής που δεν φανταζόμαστε.

 Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει με ταχύτητα την οικονομία, την φύση και τους κανόνες εργασίας όπως τους ξέραμε. Αλλάζει τον αγροτικό τομέα φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία η οποία δημιουργεί ένα δίδυμο ζεύγος με τις υπηρεσίες, κάνει θαύματα στην υγεία εισέρχεται με μη μετρήσιμο ακόμα τρόπο στην πολιτική και στην προσωπική ζωή του ανθρώπου.

196 χώρες στον πλανήτη οφείλουν να προετοιμάζονται ..και να οργανώνουν εθνικά προγράμματα μετάβασης που ξεκινούν από το εκπαιδευτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση.

Υπάρχουν χώρες στην πρωτοπορία άλλες που κινούνται με αργά και σταθερά  βήματα άλλες που προετοιμάζονται με δυσπιστία και άλλες αποκλεισμένες σε έναν μικρόκοσμο εσωτερικής καθημερινότητας. Τα αποτελέσματα των σημερινών επιλογών θα τα βιώσουν οι λαοί τους σύντομα.

Η Ελλάδα μπορεί να βάλει ως εθνικό στόχο να μπει στην πρωτοπορία της Τέταρτης  Βιομηχανικής Επανάστασης και να βρεθεί ψηλά, στη λίστα με τις τεχνολογικές επιδόσεις όλων των χωρών της γης. Έχει επιστημονικό προσωπικό, μοναδική δυναμική σε κλάδους όπως ο αγροτικός, η υγεία, ο τουρισμός ανθρώπους με τεχνογνωσία σε όλα τα σημεία του πλανήτη και επειδή είναι πραγματικά πίσω στην ψηφιακή εποχή μπορεί να χτίσει πολύ γρήγορα και οργανωμένα τα απαιτούμενα συστήματα από την αρχή.

Αυτός ο στόχος αφορά κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και τη δουλειά τους, αφορά και αυτούς που έχουν τα προσόντα αλλά και αυτούς που μένουν πίσω.

Αυτός ο στόχος θα φέρει πίσω τη γενιά που έφυγε και φεύγει. 

Στο ΔΙΚΤΥΟ ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια και επιμένουμε να φέρουμε την ατζέντα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης στο κέντρο της πολιτικής και να την κάνουμε κατανοητή σε όλες της τις διαστάσεις στον πολίτη.

Έχουμε τη φιλοδοξία ότι όλο το πρόγραμμα του Δικτύου του 2018 και η δεύτερη αυτή έκδοση να ευαισθητοποιήσουν τους πολλούς και να κινητοποιήσουν τους ισχυρούς.

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ