Τεχνολογια - Επιστημη

Atlas & SpotMini: Τα δύο ρομπότ της Boston Dynamics έχουν τρομακτικές δυνατότητες (video)

Τι θα κάνατε αν βλέπατε ένας ανδροειδές ρομπότ να τρέχει στο πάρκο;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
193_getting_some_air_atlas_youtube_copy.jpg
Boston Dynamics

Η εταιρεία που έχει καταφέρει τα ρομπότ της να έχουν εντυπωσιακές - αλλά και τρομακτικές- ικανότητες αναβάθμισε δύο από τα πιο γνωστά μοντέλα της, τα οποία έχουν πλέον νέες δυνατότητες. 

Το Atlas είναι το πιο γνωστό ρομπότ της Boston Dynamics και πρόκειται για ανδροειδές που στο πρόσφατο παρελθόν έχει προκαλέσει ανατριχίλα σε όσους ανησυχούν ότι η Αποκάλυψη θα έρθει με ρομπότ. Όπως θα δείτε στο βίντεο το Atlas μπορεί πλέον να βγει βόλτα στο πάρκο και να αρχίσει να τρέχει -ίσως το ίδιο να κάνουν και αυτοί που θα είναι στο ίδιο πάρκο. 

Getting some air, Atlas?

Σημαντική είναι και η νέα δυνατότητα του SpotMini. Το συγκεκριμένο ρομπότ έχει τέσσερα πόδια και είναι σαν υβρίδιο σκύλου και αράχνης. Το SpotMini μπορεί να ξεκινήσει από το γραφείο του και να περιηγηθεί μέσα σε ένα κτίριο εντελώς αυτόνομα, ανεβαίνοντας σκάλες και αποφεύγοντας εμπόδια ενώ επιστρέφει μόνο του στο σημείο εκκίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η περίπτωση το SpotMini να διατίθενται προς πώληση το 2019, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστό το κόστος. 

Spot Autonomous Navigation

Να θυμίσουμε ότι η Boston Dynamics ανήκε στην Google/ Alphabet και τελικά πωλήθηκε τo 2016 στην ιαπωνική εταιρεία Softbank

ΠΡΟΣΦΑΤΑ