Τεχνολογια - Επιστημη

Τεχνητή Νοημοσύνη και Machine Learning

Το νέο Facebook Live του ΔΙΚΤΥΟΥ και της Athens Voice

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo-1507146153580-69a1fe6d8aa1.jpg

Σε συνέχεια της συζήτησης για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το ΔΙΚΤΥΟ και η Athens Voice οργανώνουν μια νέα συζήτηση που θα μεταδοθεί live μέσω facebook και μπορείτε να την παρακολουθήσετε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 18.30, μέσα από τη σελίδα του ΔΙΚΤΥΟΥ και της Athens Voice στο Facebook. 

Θέμα της συζήτησης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Machine Learning. Θα τεθούν και θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, τα θέματα: Πώς τροφοδοτούμε τις έξυπνες μηχανές με data, πώς «μαθαίνουν» τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και τι επιπτώσεις έχει αυτό στη ζωή μας σήμερα και κυρίως στο μέλλον. Επιπλέον, θα συζητηθούν παραδείγματα από το εξωτερικό, καθώς και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την Ελλάδα.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Σέργιος Θεοδωρίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής, Παν. Αθηνών, η Εύα Αμπάζη μέλος ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ και ο Διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

fblive2a.jpg

Το ΔΙΚΤΥΟ έχει ανοίξει στην Ελλάδα τη συζήτηση για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Τι σημαίνει; Τι είναι Τεχνητή Νοημοσύνη; Πώς θα επηρεάσει την απασχόληση; Θα χαθούν θέσεις απασχόλησης; Θα δημιουργηθούν καινούργιες;  Τι προσόντα πρέπει να έχει σήμερα ένας νέος που μπαίνει στην αγορά εργασίας; Αρκεί το πτυχίο; Τι γίνεται με τα data και την ασφάλεια των δεδομένων; Πού βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες; Μία νέα απαιτητική εποχή ανατέλλει γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες.

Με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία και τη συνεχή επικαιροποίηση ενός εθνικού προγράμματος που θα προετοιμάσει την Ελλάδα για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το ΔΙΚΤΥΟ οργανώνει μια σειρά δράσεων, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω facebook. Μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερα για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ