Τεχνολογια - Επιστημη

Αυτή είναι η εφαρμογή για να βγάζεις selfie με τους νεκρούς συγγενείς σου

Μια… καινοτομία από την Νότια Κορέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Katy Perry - Chained To The Rhythm (Official) ft. Skip Marley

Η εφαρμογή που σου δίνει την δυνατότητα να τραβήξεις selfie με το avatar ενός προσώπου που δεν βρίσκεται δίπλα σου εκείνη την στιγμή, είναι εδώ!

Πρόκειται για ένα application το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο και επιθυμούν να το κρατήσουν για πάντα ζωντανό μέσα από τις φωτογραφίες που θα μπορέσουν να τραβήξουν μαζί του. Έτσι απαθανατίζουν την στιγμή μαζί με το πρόσωπο, είτε είναι, είτε δεν είναι εν ζωή.

Ίσως βέβαια κάποιος το βρει ανούσιο να βγάλει selfie με κάποιον που δεν είναι φυσικά παρόν εκείνη την στιγμή ή με κάποιον που δεν βρίσκεται καν εν ζωή. Όμως, όπως εξήγησαν στο βίντεο οι άνθρωποι που το σχεδιάζουν, είναι εκπληκτικό να μπορείς να «αναπληρώσεις» τον χαμένο χρόνο με τους αγαπημένους σου που δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο να τους έχεις δίπλα σου. Εξαρτάται από την άποψη του καθενός κατά πόσο αυτές οι καινούριες αναμνηστικές φωτογραφίες θα θεωρούνται πραγματικές ή ψεύτικες.

Ακόμη, η εφαρμογή With Me μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέπει στο χρήστη να συνομιλεί με το avatar του ατόμου που επιθυμεί και εκείνο να του απαντάει σαν σε βίντεο κλήση. Η εταιρεία που δημιούργησε το app ελπίζει τα νέα smart phones να ενσωματώσουν την τεχνολογία 3D scanning και το application αυτό να δημιουργήσει μια νέα τάση στις selfie. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ