Τεχνολογια - Επιστημη

Οι χώρες με το γρηγορότερο διαδίκτυο στον κόσμο

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338842-704714.jpg

Η Νότια Κορέα είναι η «ταχύτερη» χώρα στον κόσμο αναφορικά με το ίντερνετ, συναποτελώντας με το Χονγκ Κονγκ και τη Νορβηγία, την πρώτη τριάδα περιοχών όπου οι. κάτοικοι συνδέονται στο διαδίκτυο με τις υψηλότερες ταχύτητες στον κόσμο.

Όπως μας πληροφορεί το sepe.gr, από τη σχετική τριμηνιαία έκθεση της “Akamai State of The Internet Report” για το 3ο τρίμηνο του 2016, σημειώνεται πως στην κορυφή των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο βρίσκονται τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία - στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε η περιοχή με την ταχύτερη διαδικτυακή ταχύτητα, καθώς η μέση ταχύτητα σύνδεσης (πραγματική και όχι ονομαστική) έφτασε τα 26,3 mbps, ενώ δεύτερο αναδείχθηκε το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 20,1 mbps και τρίτη η Νορβηγία με 20 mbps.

Αξίζει να τονισθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η Ελλάδα έρχεται 69η στον κόσμο, σχετικά με τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς η επίδοση της χώρας μας βρίσκεται στα 6,9 mbps, βελτιωμένη βέβαια κατά 9,7% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Διευκρινίζεται πως στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4 mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, εκείνες με ταχύτητα από 10 mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15 mbps και άνω μόλις το 3%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ