Τεχνολογια - Επιστημη

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Η καινούργια εφαρμογή της Microsoft μεταφράζει ακόμα και κινέζικα!

114458-674108.jpg
Αναστασία Μπαφούνη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331350-686319.jpg

Εντάξει, όλοι λίγο πολύ μιλάμε αγγλικά και κάτι καταλαβαίνουμε από τις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες. Όταν ταξιδεύεις στις περισσότερες χώρες της Δύσης ή μιλάς με ανθρώπους από αυτές, όλα καλά. Αν όμως πας προς Ασία μεριά ή και στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, τι γίνεται; Ή, πολύ συχνή περίπτωση, τι κάνεις αν βρίσκεσαι στην ίδια σου τη χώρα και θέλεις να συνεννοηθείς με κάποιον που δεν μιλάει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά, μήτε και καμία άλλη γλώσσα που να μπορείς να καταλάβεις έστω κάτι;

Θα μου πεις smartphone έχω, εφαρμογές για μετάφραση έχω, θα μου πάρει λίγη ώρα, δεν θα είναι και η καλύτερη μετάφραση αλλά μια άκρη θα τη βρω...

Σου έχω κάτι καλύτερο!

Το ανανεωμένο Translator της Microsoft που μεταφράζει σε 9 γλώσσες ό,τι του πεις. Όπως ακριβώς το άκουσες! Ό,τι του πεις αφού δεν χρειάζεται να γράψεις, απλά να μιλήσεις.

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Παράδειγμα: κατεβαίνεις στη China Town της Αθήνας και θέλεις να συνεννοηθείς με τον συμπαθέστατο Κινέζο Τσάο Λη που παρεμπιπτόντως κάνει την καλύτερη ισιωτική με κερατίνη που έχεις δει ποτέ. Δεν μιλά γρι αγγλικά και για ελληνικά ούτε λόγος. Για τα μαλλιά σου πρόκειται και στην επικοινωνία σας δεν θέλεις να υπάρξει κανένα λάθος για το οποίο θα κλάψεις μετά. Βγάζεις λοιπόν το smartphone σου, ανοίγεις το Translator της Microsoft, πατάς το εικονίδιο με το μικρόφωνο κι επιλέγεις να μεταφράσει στα κινέζικα. Λες ό,τι θες και αυτόματα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου να μεταφράζονται στα κινέζικα. Το δείχνεις στον Τσάο Λη, απαντά στα κινέζικα όμως εσύ τα διαβάζεις στα αγγλικά.

Τέλεια η επικοινωνία, τέλειο και το μαλλί! Μαγικό;

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Και δεν τελειώνει εδώ… Η συγκεκριμένη εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις την μετάφραση από ομιλία κάνοντας ακόμη πιο εύκολη τη ζωή σου. Και μπορεί τώρα να μεταφράζει σε 9 γλώσσες αλλά πολύ σύντομα θα είναι πολλές περισσότερες. Όπως έμαθα στο Microsoft Underground Tour όπου μας ενημέρωσε ο Ολιβιέ Φοντάνα (Director of Product Strategy), η συγκεκριμένη εφαρμογή μεταφράζει από κείμενο 60 γλώσσες ήδη ενώ δουλεύουν ακόμη περισσότερες. Μέχρι την γλώσσα των Αβοριγίνων αλλά και την γλώσσα του Dr. Spok… από το Star Trek! Εννοείται ότι «κουμπώνει» σε όλα τα προϊόντα της Microsoft (Skype, Bing κ.α.) ενώ καθώς λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερο βελτιώνεται.

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά που είδα στα κεντρικά της Microsoft στο Σιάτλ (εδώ ναι, σου επιτρέπω να ζηλέψεις!!!) μέσα από ένα απίστευτο tour όπου γνώρισα όχι μόνο νέες τεχνολογίες και upcoming projects αλλά και πολλούς πολύ πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους με κοινό χαρακτηριστικό την επιθυμία για καινοτομίες. Καινοτομίες που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη σε όλα τα επίπεδα.

Ξέρω ότι θέλεις να τα ξέρεις όλα, και τα inside stories, για τα κεντρικά της Microsoft κι εγώ χατίρι δεν χαλάω. Στο υπόσχομαι, θα τα μάθεις από πρώτο χέρι και μάλιστα σύντομα, πολύ σύντομα. Μέχρι τότε πάρε μία γεύση από Σιάτλ και Microsoft HQ.

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

Κόψε τη νοηματική, πιάσε το translator

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ