Τεχνολογια - Επιστημη

Τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Twitter ο Ελον Μασκ;

Το ανικανοποίητο αίτημα για τους ψεύτικους λογαριασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elon musk
Ο Ελον Μασκ @ Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Απειλεί να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter ο Έλον Μασκ, αν δεν λάβει τα στοιχεία που ζήτησε για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Νέο επεισόδιο στη σήριαλ της εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι το Twitter παραβιάζει τη συμφωνία που έκανε μαζί του, αφού δεν δίνει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με σχετικά με ανεπιθύμητα μηνύματα και ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο Μασκ δήλωσε ότι το Twitter αρνήθηκε να παράσχει δεδομένα που είναι απαραίτητα για να τον διευκολύνει να κάνει τη δική του αξιολόγηση του αριθμού των spam και των ψεύτικων λογαριασμών. Τον Απρίλιο, το Twitter αποδέχθηκε την προσφορά του Μασκ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας και την ιδιωτικοποίησή της.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο του Twitter, ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου δήλωσε ότι δικαιούται τα ζητούμενα δεδομένα, εν μέρει για να μπορέσει να διευκολύνει τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

«Πρόκειται για σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο Μασκ επιφυλάσσεται για όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να καταγγείλει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρει η επιστολή που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του για την αγορά του Twitter και για το πώς θα το βελτιώσει, o Μασκ είχε αναφέρει ότι μια από τις προτεραιότητές του θα είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς και spam bots.

Το Twitter έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει τα τελευταία χρόνια ότι κάτω από το 5% των χρηστών του είναι spam ή fake λογαριασμοί. Ο Μασκ έχει αμφισβητήσει αυτό το ποσοστό, με αποτέλεσμα το deal να τίθεται (εκ νέου) σε κίνδυνο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ δεν μπορεί απλώς να εγκαταλείψει τη συμφωνία του για να αποκτήσει το Twitter πληρώνοντας ένα συμφωνημένο τέλος διάλυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. «Δεν είναι τόσο απλό», αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ