- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ελένη Σαράντη: «Οι Παξοί συνδυάζουν απλότητα και ομορφιά»
Η διάσημη σεφ γράφει για το μικρό νησί των Επτανήσων
Ελένη Σαράντη: Οι Παξοί είναι από τα λίγα μέρη απ’ όπου πραγματικά δεν θέλεις να φύγεις
Το αγαπημένο μου πράγμα στους Παξούς ήταν η αίσθηση ότι κάθε μέρα μπορούσε να γίνει μια μικρή εξερεύνηση. Από τον Λόγγο νοικιάζαμε καθημερινά ένα μικρό σκαφάκι και φεύγαμε από το πρωί χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό είναι το μαγικό στους Παξούς: δεν χρειάζεται να οργανώσεις κάτι ιδιαίτερο για να περάσεις τέλεια. Απλώς ανοίγεσαι στη θάλασσα και γύρω σου βρίσκεις συνεχώς μικρούς παραδείσους.
Πηγαίναμε συχνά στους Αντίπαξους, που πραγματικά έχουν από τα πιο εντυπωσιακά νερά που έχω δει ποτέ. Η παραλία Βουτούμι είναι απίστευτη, με τιρκουάζ νερά και λευκό βότσαλο, ενώ η Βρίκα έχει πιο εξωτική αίσθηση και τέλεια θάλασσα για να αράζεις ώρες. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο, όμως, ήταν ότι με το σκάφος μπορούσες να βρεις και μικρούς κρυφούς κόλπους που δεν προσεγγίζονται εύκολα από στεριά. Σταματούσαμε για βουτιές, ακούγαμε μουσική, μέναμε με τις ώρες μέσα στο νερό και πραγματικά χάναμε την αίσθηση του χρόνου. Οι δυτικές ακτές των Παξών με τις σπηλιές και τους απόκρημνους βράχους είναι επίσης τρομερή εμπειρία όταν τις βλέπεις από τη θάλασσα.
Ένα ακόμα πράγμα που μου έμεινε ήταν το φαγητό. Δοκιμάσαμε αρκετά μαγαζιά σε διάφορα σημεία του νησιού, αλλά το αγαπημένο μου ήταν ξεκάθαρα το Bouloukos, γιατί είχε αυτή τη χαλαρή, αυθεντική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που ψάχνεις στις διακοπές. Ξεχώρισα επίσης το Paxoimadi στη Λάκκα, που συνδυάζει πολύ ωραίο φαγητό με απίστευτη θέα προς τη θάλασσα. Ήταν από εκείνα τα μέρη που μπορείς να καθίσεις για ώρες μετά το φαγητό, απλώς απολαμβάνοντας το τοπίο και την ηρεμία του νησιού.
Νομίζω τελικά ότι αυτό που κάνει τους Παξούς τόσο ξεχωριστούς είναι ο συνδυασμός απλότητας και ομορφιάς. Δεν είναι ένα νησί που σε πιέζει να κάνεις πολλά. Απλώς ζεις πιο αργά, πιο ήρεμα, με τη θάλασσα, το σκάφος, τις βουτιές και καλό φαγητό να γίνονται η καθημερινότητά σου. Και ίσως γι’ αυτό είναι από τα λίγα μέρη απ’ όπου πραγματικά δεν θέλεις να φύγεις.
* Η Ελένη Σαράντη είναι σεφ