- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκόπελος: Στα 9 «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Γερμανούς - Ρεκόρ αφίξεων το 2023
Ανάμεσα στα 9 νησιά της Μεσογείου που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024 συμπεριλαμβάνεται η Σκόπελος, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Travelbook.de.
Όπως αναφέρει το μεγαλύτερο διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό της Γερμανίας που κυκλοφορεί με τη «σφραγίδα» της Bild, «όλοι γνωρίζουν την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και τη Σαρδηνία. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το Τσρες, τη Σκόπελο, την Καμπρέρα ή το Καβάλο; Το Travelbook εντόπισε τους προορισμούς της Μεσογείου που εξακολουθούν να προσφέρουν αληθινές αποδράσεις». Ανάμεσα σε νησιά της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, η Σκόπελος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και σύμφωνα με το μέσο διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα νερά, τους αναρίθμητους κολπίσκους, τις παραδόσεις και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της.
«Προτεραιότητα μας είναι η ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που καθιστούν τη Σκόπελο μοναδική όπως ο πολιτισμός, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα γραφικά χωριά, η δαντελωτή ακτογραμμή και τα τοπικά προϊόντα της. Μέσα από πλήθος προγραμματισμένων επαφών κατά την πρόσφατη συμμετοχή μας στην έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε η προτίμηση των Γερμανών τουριστών και επαγγελματιών σε μη τυποποιημένους προορισμούς όπως τη Σκόπελο», πρόσθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Εύα Καραμεσίνη, σε σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως το 2023 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον προορισμό με 169.216 συνολικές αφίξεις και αύξηση περίπου 17% έναντι του προηγούμενου έτους. Ενόψει της νέας σεζόν, αξιόλογη είναι η παρουσία ποιοτικών ξενοδοχείων της Σκοπέλου στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.