Ταξιδια

Στο Imabari στην Κέρκυρα θα ζήσεις μια all day αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία

Το αγαπημένο all day στέκι κάθε Κερκυραίου και επισκέπτη του νησιού

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Imabari: Ένας all day χώρος στην πόλη της Κέρκυρας που συνδυάζει φαγητό, ποτό, ηλιοθεραπεία και υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Πάντα όσοι με γνώριζαν και τους έλεγα ότι μεγάλωσα στην Κέρκυρα, ενθουσιαζόταν και μου έλεγαν πόσο τυχερή είμαι. Και όντως έτσι είναι και κάθε φορά που επιστρέφω για διακοπές, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο την απαράμιλλη ομορφιά αυτού του καταπράσινου νησιού. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι μονόδρομος: θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να βρεθώ 5-10 μέρες στο νησί μου, να δω τους δικούς μου, να απολαύσω τις δροσερές παραλίες του Ιονίου και να βρεθώ στα αγαπημένα μου στέκια.

Ένα από αυτά δεν είναι άλλο από το Imabari, το αγαπημένο all day στέκι κάθε Κερκυραίου και επισκέπτη του νησιού. Κάθε φορά που επιστρέφω, επιλέγω να περάσω μια ολόκληρη μέρα εκεί. Και θα μου πείτε γιατί ολόκληρη μέρα; Γιατί εδώ μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι σε μια καταπληκτική τοποθεσία, κάτω από τα περίφημα ανάκτορα, στο Φαληράκι, δίπλα στο κύμα. Φέτος που το Imabari κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, βρεθήκαμε με την κολλητή μου από την Αθήνα για μερικές μέρες στο νησί και χωρίς δεύτερη σκέψη κατηφορίσαμε από νωρίς στο Φαληράκι για να απολαύσουμε μια αξέχαστη all day καλοκαιρινή εμπειρία.

To Imabari, δεν είναι μια νέα ιστορία, αλλά ένα διαχρονικό στέκι. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, λειτουργεί από νωρίς την Άνοιξη μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου. Είναι  το μοναδικό μέρος στην πόλη της Κέρκυρας όπου μπορείς να κολυμπήσεις, να απολαύσεις τα δροσιστικά του κοκτέιλ, να γευτείς τα μοναδικά πιάτα, να χαλαρώσεις στις ξαπλώστρες αφού έχεις κάνει τη βουτιά σου, να δειπνήσεις στο εστιατόριο, ακόμη και να ψωνίσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Imabari Boutique, που spoiler alert, φέτος επέστρεψε με περισσότερα προϊόντα από ποτέ.

This browser does not support the video element.

Έτσι και εμείς καθίσαμε στις ξαπλώστρες μας δίπλα στο κύμα, με καφεδάκι, smoothies και αφού κάναμε τις βουτιές μας στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, με απρόσκοπτη θέα στο πέλαγος του Ιονίου και στο Παλιό Φρούριο, αρχίσαμε να περιεργαζόμαστε το ανανεωμένο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Γιάννης Λιόκας. Ξεκινήσαμε από το Brunch & Lunch, που μπορείτε να το απολαύσετε από τις 10.00 έως τις 19.00 και να επιλέξετε ανάμεσα σε θρεπτικά smoothies, breakfast bowl με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα και Egg Plt με προζυμένιο ψωμί, παστράμι και τηγανητό αυγό, χορταστικά club sandwich και δροσερές σαλάτα. Εμείς δοκιμάσαμε την συναρπαστική Burrata με ντομάτες και κάπαρη, την τραγανή Pinsa Romanaμε stracciatella, παρμεζάνα και πικάντικό σαλάμι και Mini Black Angus Burger για να ταιριάξει με τα cocktails στα οποία δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε.

Ο ήλιος καυτός, το αεράκι δροσερό και η χαλάρωση μετά από το ελαφρύ lunch στις σεσλονγκ, το κάτι άλλο. Ποτέ δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι, οπότε αποφασίσαμε με την κολλητή μου να πάμε βόλτα στην Imabari Boutique, για λίγα καλοκαιρινά ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους μας. Είχε επιλογές προϊόντων για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Από πετσέτες θαλάσσης, γυαλιά ηλίου, μαγιώ, τσάντες, κοσμήματα, καπέλα, αξεσουάρ, αναμνηστικά είδη έως και καλλυντικά.

Γυρνώντας από τα ψώνια μας και αφού ο ήλιος είχε πέσει, βρεθήκαμε στον χώρο του εστιατορίου, που από τις 19.00 και έπειτα είναι διαθέσιμο το dinner menu. Θα σταθώ και θα αναφερθώ αναλυτικά στα πιάτα γιατί ήταν όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν πεντανόστιμα. Ξεκινήσαμε με το μαριναρισμένο λαυράκι ceviche με τοματίνια, πίκλα κρεμμύδι και αλμύρα, το Greek Tacos με μαριναρισμένο χοιρινό, πικάντικη κρέμα από γιαούρτι, yuzukosho, αγγούρι και σάλτσα tonkatsu, το Σαγανάκι Γαρίδα με γαρίδες σωτέ, chutneyτομάτα-chorizo και φέτα. Και μετά πάμε στα κυρίως που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την Shrimp Calamarata, με γαρίδες σάλτσα τομάτας, τοματίνια και λάδι βασιλικού αλλά και το ευφάνταστο αποδομημένο Rigatoni ‘’Pastitsio’’ με κιμά μοσχάρι και κρέμα μπεσαμέλ αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο. Φυσικά δεν λείπουν και επιλογές σε κρέας και ψάρι, οπότε μπορείτε να απολαύσετε από Φιλέτο Σολομού, Λαυράκι, Μοσχάρι ταλιάτα και Κοτόπουλο Spicy Rub. Και επειδή η ζωή το καλοκαίρι είναι γλυκιά, από τον κατάλογο του φαγητού δεν λείπουν ούτε τα επιδόρπια. Εγώ πήρα την αγαπημένη μου Τάρτα Λεμόνι, που ειλικρινά, δεν έχω λόγια να την περιγράψω.

Όπως καταλαβαίνετε, κάπως έτσι βράδιασε και το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Το επιβλητικό Παλαιό Φρούριο φωτίστηκε και το φεγγάρι συμπλήρωσε το ειδυλλιακό σκηνικό. Η μουσική, πάντα προσεκτικά επιλεγμένη από τους resident DJs για να ταιριάζει με τη στιγμή και τη θέση του ήλιου, έφτιαξε το soundtrack της βραδιάς μας και αρχίσαμε να κουνιόμαστε ρυθμικά. Πίσω από το bar, ο Βαγγέλης Δήμου, που υπογράφει καλοκαιρινές μίξεις με κοσμοπολίτικο αέρα, μας ετοίμαζε τα πιο ευφάνταστα cocktails. Ξεχωρίζουν σίγουρα το Mango Tango με τζιν, τζίντζερ, σορμπέ κίτρου και mango, το Walking Dead με ρούμι, λάιμ, πουρέ από φρούτα του πάθους και ανανά, αλλά και το signatureIma Negroni με τζιν, μαρτίνι και γλυκά μπαχάρια. Τα cocktails σερβίρονται από το πρωί έως και το βράδυ.

Λίγο πριν κλείσει το μαγαζί και έχοντας περάσει μια γεμάτη μέρα στο Imabari, η κολλητή μου μου είπε ότι πλέον καταλαβαίνει γιατί τόσο ντόρος για το Imabari. Εννοείται πως και την επόμενη μέρα ο δρόμος μας έβγαλε πάλι στις σεζλόνγκ του να αγναντεύουμε το Ιόνιο και να βουτάμε στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας.

#FromDawnToDusk & #ASummerWithinASummer

Imabari, Φαληράκι, Κέρκυρα, 49100. Ωράριο: Καθημερινά: 09.30 – 02:00. Κρατήσεις: +302661100340. Online κρατήσεις μέσω Website, Facebook ή Instagram ή μέσω i-hostWeb, Facebook, Instagram