Ταξιδια

H Σίφνος της Βίκυς Καγιά

«Η Σίφνος είναι το νησί που το ανακαλύπτω κάθε φορά και πιο πολύ»

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Βίκυ Καγιά, μοντέλο και παρουσιάστρια, γράφει για τη δική της Σίφνο

Όταν ονειρεύομαι τις τέλειες διακοπές, στο μυαλό μου έρχεται αυτόματα «το κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας», όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι και όχι άδικα. Με το που την είδα, ένιωσα λες και ταξίδευα για χρόνια εκεί, και από τότε την επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Διαθέτει ισορροπία, όμορφες παραλίες, συνδυάζει τη μαγεία των Κυκλάδων, λευκά κυκλαδίτικα χωριά και ίσως από τις πιο νόστιμες κουζίνες που έχω δοκιμάσει.

Πρώτη φορά πήγα πριν από δέκα χρόνια με οικογένεια και φίλους για διακοπές. Θυμάμαι το Βαθύ, το πρώτο μέρος που αντίκρισα. Οι παραλίες του είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, με τα απέραντα γαλάζια νερά τους και τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Η παραλία Βαθύ, ο Φάρος και ο Πλατύς Γιαλός είναι προορισμοί που με χαλαρώνουν. Θέλεις να βουτήξεις μέσα τους, να παίξεις, να γελάσεις, να τεντώσεις το κορμί σου επάνω στην επιφάνειά τους και να χαλαρώσεις. Η Σίφνος είναι το νησί που το ανακαλύπτω κάθε φορά και πιο πολύ, θέλοντας να δοκιμάσω όλους τους γευστικούς θησαυρούς του. Ξεχωριστό φαγητό, μοναδικές γεύσεις, ζεστοί άνθρωποι και βραβευμένοι σεφ δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό. Μου αρέσει να τρώω μεζεδάκια στην Ταβέρνα του Μανώλη, στο Bostani να δοκιμάζω απλές, παραδοσιακές γεύσεις, στο Ω3 το περίφημο ceviche, και στο βραβευμένο Cantina τους πιο ψαγμένους ψαρομεζέδες των Κυκλάδων. Η Σίφνος έχει καταπληκτικό φαγητό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από αυτό το νησί κατάγεται ο Νικόλας Τσελεμεντές. Τα αμυγδαλωτά του Γεροντόπουλου, το θυμάρι και η ρίγανη όλα αυτά μαζί συνθέτουν από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου. Μπορώ να γράφω τα food spots στα σοκάκια του νησιού που λατρεύω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Για τη διασκέδασή μου επιλέγω το Loggia wine bar, ένα συνδυασμό μοναδικότητας και ρομαντισμού στο Κάστρο της Σίφνου με θέα όλο το Αιγαίο, χωρίς ιδιαίτερα δυνατή μουσική. Ένα μέρος ιδανικό να πας μετά την παραλία ή και το βράδυ για να δοκιμάσεις τα βιοδυναμικά, φυσικά και παραδοσιακά κρασιά της λίστας του.

Στη Σίφνο επιστρέφω πάντα γιατί συνδυάζει την ομορφιά του Αιγαίου, χαλάρωση, ξεκούραση, υψηλό γαστρονομικό επίπεδο και πολύ ωραίο κόσμο. Για τις όμορφες και ήρεμες διακοπές που προσφέρει, για την απέραντη θέα προς το πέλαγος. Την επιλέγω ξανά και ξανά γιατί έχει μια δυνατή και ξεχωριστή ενέργεια, είναι ένα αληθινά όμορφο νησί με ιστορία και κουλτούρα.


Βίκυ Καγιά είναι μοντέλο και παρουσιάστρια.