Ταξιδια

Η Μύκονος του Αντρέα Πιτσιλή (Rock'n' Roll)

Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ, σκεπτόμενος τους ρυθμούς της πόλης.

Αντρέας Πιτσίλης
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μύκονος: Ο Αντρέας Πιτσιλής γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Αυτογκόλ ένιωσα ότι μου έβαλα, όταν οριστικά αποφασίσαμε με τον αδελφό μου να μεταφέρουμε το Rock σε γνωστό χώρο της Μυκόνου, κι αυτό διότι σθεναρά αποφεύγαμε να επεκταθούμε για να έχουμε ελεύθερο χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι, που αλωνίζαμε βδομάδες ολόκληρες τα ήσυχα νερά της Ελλάδας. 

Και τώρα να που βρέθηκα να κάνω τις βόλτες μου στα δαιδαλώδη καλντερίμια της Χώρας. Είναι η περίοδος μετά το Πάσχα, ελάχιστος ο κόσμος, και μια ηρεμία γλυκιά επικρατεί. Κατάλευκα τα σπιτάκια, εξαιρετική αρχιτεκτονική, σχεδόν γλυπτά με ωραίες εξωτερικές σκάλες. Οι ελάχιστοι που συναντώ είναι πολύ φιλικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε, μια διαρκής προσφορά στον ξένο. Οι μέρες περνούν όλο και καλύτερα, πολύ ωραίες βόλτες σε σπίτια φίλων, στις περισσότερο ή λιγότερο γνωστές παραλίες του νησιού. Η μία καλύτερη απ’ την άλλη… γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Λίγος κόσμος, ηλιόλουστες μέρες. Μαγικά! Αποδράσεις στα διπλανά νησάκια Δήλο και Ρήνεια. Αν και έχω ξαναβρεθεί μένω εντυπωσιασμένος, η Δήλος είναι ένα υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο. Στα Ρήνεια κολυμπάμε  – και ωραίες μαγειρικές στην ακτή. Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ, σκεπτόμενος τους ρυθμούς της πόλης. 

Παραλίες κοσμικές, που προτιμώ να δω κόσμο, όπως Ψαρρού και Καλό Λειβάδι, ενώ για μπαναρία είμαι οπαδός των  Άγ. Σώστη, Πάνορμου, Λια, παραδεισένια Φωκού. Την αγαπημένη μου και κρυφή την κρατώ μυστικό από όλους (ήσυχη, μεγάλη, δύσβατη, μοναδική). 

Oι περισσότεροι την επισκέπτονται για τη φήμη της, την ξενοιασιά, τις τρελές αλησμόνητες νύχτες, αλλά... και για την ησυχία της – στο τέλος την ερωτεύονται και επιστρέφουν πάλι! 

* Ο Αντρέας Πιτσιλής είναι επιχειρηματίας