- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μύκονος του Nick Giannopoulos
Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία.
Μύκονος: Ο Nick Giannopoulosγράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία. Έχω παρατηρήσει επίσης όλα αυτά τα χρόνια ότι πολλά παιδιά πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελλήνων που είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, τη Ν. Αφρική, τη Γερμανία, έρχονται στη Μύκονο για τις διακοπές τους. Αυτό ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο, που ήθελα να προβάλω και με την ταινία μου.
Το πιο αστείο περιστατικό που θυμάμαι από τα γυρίσματα στο νησί ήταν αυτό που μας συνέβη με τον Kevin Sorbo (γνωστό κυρίως από το ρόλο του ως «Ηρακλή»). Μια μέρα που πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στο set, ξαφνικά αρχίζει επιτακτικά να ζητά να σταματήσουμε το αυτοκίνητο. «Κοίτα» μου λέει δείχνοντάς μου μια ταμπέλα ενός καταστήματος, «το μαγαζί ονομάζεται Hercules Car rental – πρέπει να κατέβουμε να με βγάλεις μια φωτογραφία με την ταμπέλα!». Βγαίνουμε λοιπόν από το αυτοκίνητο και, με το που πλησιάζουμε, βγαίνει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αναγνωρίζοντας τον Kevin, αρχίζει να φωνάζει «Hercules, επέστρεψες στην Ελλάδα! Σε παρακαλώ, πρέπει να βγούμε μαζί μια φωτογραφία και με την οικογένεια μου!». Ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα, χωρίς να το καταλάβουμε, εκτός της οικογένειας μαζεύτηκαν σχεδόν εκατό άτομα στο μαγαζί, φίλοι και γνωστοί του ιδιοκτήτη που ήθελαν να βγουν φωτογραφία μαζί του! Αποτέλεσμα, να αργήσουμε πάνω από μία ώρα στο γύρισμα!
Το πιο πάνω περιστατικό αποκαλύπτει και την αγάπη που μας έδειξαν στο νησί. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη των κατοίκων και του δημάρχου της Μυκόνου, που υπήρξαν πολύ συνεργάσιμοι, με κατανόηση, και μας βοήθησαν τόσο. Χωρίς τη βοήθειά τους η ταινία δεν θα γινόταν, γι’ αυτό και είναι αφιερωμένη σε αυτούς.
*O Nick Giannopoulos είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στη Μύκονο γύρισε την ταινία του “The Kings of Mykonos”.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.