Ταξιδια

Η Αντίπαρος της Νεφέλης Φασουλή

«Δεν έχω αισθανθεί ποτέ πιο ανάλαφρη από εκείνα τα καλοκαίρια που βρέθηκα εκεί να κατασκηνώνω»

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η τραγουδίστρια, Νεφέλη Φασούλη, γράφει για τη δική της Αντίπαρο.

Η Αντίπαρος ήταν και θα είναι το νησί όπου έχω περάσει τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές της ζωής µου – για την ακρίβεια δεν έχω αισθανθεί ποτέ πιο ανάλαφρη από εκείνα τα καλοκαίρια που βρέθηκα εκεί να κατασκηνώνω, ως γνήσια φοιτήτρια. Είναι ένα νησί στη σκιά της πολύβουης και γεµάτης στιλ Πάρου, που σιγά σιγά µετεπιβιβάζεται στο καΐκι για εκεί – οπότε αν θες να την προλάβεις έρηµη και γνήσια, βιάσου όσο προλαβαίνεις. Μάλιστα, αν έχεις και την επιλογή, µην πας Αύγουστο, µάλλον θα κουραστείς.

Αρχές Ιουλίου, όµως, είναι ο Παράδεισος, είναι το κάτι άλλο. Υπήρξα θαµώνας του κάµπινγκ της Αντιπάρου για πολλά χρόνια σερί όπως και κάθε ανήσυχος νέος. Έχει κάτι αυτό το µέρος που σε χαλαρώνει και σου παίρνει µακριά κάθε µαύρο. Το 24ωρο κυλούσε χαλαρά, µε ολοήµερο µπάνιο στην παραλία γυµνιστών µπροστά από το κάµπινγκ (έχει και πολλές άλλες κρυστάλλινες οµορφιές να ανακαλύψεις, απλώς εµένα τότε µου αρκούσε να ξυπνάω και στο επόµενο λεπτό να παίρνω το βάπτισµα). Και µετά… όλη µέρα άραγµα. Ξέρεις, τα µικρά µέρη που δεν προσφέρουν άπειρες κοσµικές επιλογές στον ταξιδιώτη έχουν αυτή τη µαγεία – λίγα και καλά, οπότε κάτσε να τα χαρείς όσο θες. Έτσι και εγώ για αυτό την αγάπησα την Αντίπαρο, δεν ήθελα βόλτες µε αυτοκίνητο, δεν µου έλειπε κάτι που δεν είδα ή δεν προλάβαινα να δω. Ήµουν οληµερίς στην παραλία, στη γραφική Χώρα-Κάστρο και στη νυχτερινή ζωή µε τα πόδια. Άντε και κανένα θερινό σινεµαδάκι στον Ολίαρο.Must-see επίσης η παραλία του Σωρού αλλά και το πολύ εντυπωσιακό Σπήλαιο.

© Τζέλλα Βαλαβάνη

Το βράδυ στην Αντίπαρο γινόταν κάτι µαγικό – στην αρχή περαντζάδα σε όλα τα µπαρ της Χώρας µε ποτά και µουσικές, άραγµα στις ταράτσες του Κάστρου µε µπίρες, αλλά µετά τις 4 το νησί ερήµωνε. Όλοι µαζί, σερβιτόροι και θαµώνες έπαιρναν αργά και στωικά τον χωµατόδροµο για τη La Luna, την πιο γνήσια ντισκοτέκ των Κυκλάδων. Δεν το χωρούσε το µυαλό µου όταν έβλεπα όλο το νησί µαζεµένο εκεί, µέχρι να ξηµερώσει για τα καλά και να ακουστεί το σιωπητήριο – «My baby just cares for me», να το χορέψουµε ήπια και ωραία και σαν καλά παιδιά να αδειάσουµε τον χώρο µέχρι αύριο, που θα επαναληφθεί το ίδιο βράδυ. Και πάλι, και πάλι, µέχρι να τελειώσουν οι διακοπές σου.

Θα µου πει κάποιος που το διαβάζει «άσε µας, ρε Φασούλη, απλά είδες το “Suntan” και µας τα λες αυτά». Όταν γυριζόταν το “Suntan”, βρισκόµασταν εκεί ως παραθεριστές και παρακολουθούσαµε την πραγµατικότητα να γίνεται ταινία. Τουλάχιστον µία φορά έλα στην Αντίπαρο να δηµιουργήσεις αναµνήσεις που σ’ αυτές θα ανατρέχεις για όλη σου τη ζωή.

* Η Νεφέλη Φασούλη είναι τραγουδίστρια. Παρουσίαζει τον Κόσµο της στις 8/7 στη Δηµοτική Αγορά Κυψέλης, αλλά και σε µία καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.