Τι να δεις
Το Νησί της Φώκιας αλλά και των θησαυρών, του απέραντου γαλάζιου και της χαλάρωσης. Να πάρεις µαζί σου κιάλια για να χαζέψεις τις monachus-monachus που ζουν στο Πιπέρι, να δεις τα πεύκα στη Χρυσή Μηλιά πάνω από την παραλία, να επισκεφτείς τα άδεια µοναστήρια στα Γιούρα, στην Κυρα-Παναγιά. Επίσης, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων µε διαδροµή µέσα από το δάσος και το Λαογραφικό Μουσείο (Κώστα και Αγγέλας Μαυρίκη) στο Πατητήρι.
Πού να κολυμπήσεις
Το νησί διαθέτει 51 παραλίες στις οποίες πας µε τα πόδια ή με καΐκι. Οι οργανωµένες βρίσκονται στα νότια. Οι πιο ξακουστές είναι ο Άγιος ∆ηµήτριος, µε καταγάλανα νερά και λευκό βότσαλο, και το Κοκκινόκαστρο. Για παιδιά ιδανική φαντάζει η Χρυσή Μηλιά. Απάνεµες είναι ο Μικρός και ο Μεγάλος Μουρτιάς. Στον Μικρό πάρε µαζί σου νεράκι, στον Μεγάλο θα τα βρεις όλα. Στο Βύθισµα να πας, αν έχεις αντοχές για περπάτηµα και θέλεις αποµόνωση ή γυµνισµό. Για θαλάσσια σπορ η Μαρπούντα είναι ιδανική και βρίσκεται κοντά στο λιµάνι.
Πού να μείνεις
Στο Marpunta Village Hotel (65212, 65219, 65173, 65581) για να βάλεις λίγη πολυτέλεια στις διακοπές σου. Στα Konstantina Studios (66165, 65900), στη Χώρα. Στο Ikion Hotel (66360, 65639) στο Πατητήρι σε ένα πλήρως ανακαινισµένο παραδοσιακό κτίριο. Στο Yalis Hotel (66186) στην περιοχή Βότση, στα 5 χλµ. από τη Χώρα και στα 2 από το Πατητήρι.
Πού να φας
Να πάρεις βότανα, φασκόµηλο, τσιτσίραβλα και κρίταµα για το σπίτι. Να ζητήσεις χαµαλί, που τρατάρουν το γαµπρό τη µέρα του γάµου του. Να φας ψάρι, κρέας, αστακοµακαρονάδα, και να δοκιµάσεις χορτόπιτες. Στη Χώρα να πας στις ταβέρνες Αστροφεγγιά (65182) και Κάστρο (65133). Για ψάρι άλφα ποιότητας να ψάξεις στα ψαροχώρια Μεγάλος Μουρτιάς (ψαροταβέρνα Μεγάλος Μουρτιάς, 24240 65737), Λεφτός Γιαλός (ταβέρνα Ελαιώνας 24240 66066) και Καλαµάκια. Στο Βότση το ∆εντρολίµανο (65252) έχει εξαιρετικό sea food και το ψητοπωλείο Καλή Καρδιά παραδοσιακές συνταγές. Στη Στενή Βάλα η πιο γνωστή ταβέρνα είναι της Τασίας (65545), µε µαγειρευτά, µεζέδες και αστακοµακαρονάδα. Για τέλειο ηλιοβασίλεµα και ποτάκια, στο Sunset Café (6937 518845) της Χώρας.
Kωδικός: 24240
Αστυνοµία: 65205
Λιµεναρχείο: 65595
∆ήµος: 65555
Πρώτες Βοήθειες: 65208
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.