- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στέλιος Κουδουνάρης μιλάει για την δική του Πάρο
Πριν 5 χρόνια η πολύ καλή μου φίλη Αλεξάνδρα Κατσαΐτη με προσκάλεσε στην Πάρο, το νησί που επιλέγει για τις διακοπές της για πάνω από 20 χρόνια. Η ίδια είναι καταπληκτική οικοδέσποινα και μου γνώρισε το νησί που τα συνδυάζει όλα σε τέλεια αναλογία. Έτσι τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι το νησί ανελλιπώς κάθε Πάσχα και καλοκαίρι.
Πρόκειται για μια σταθερή αξία διακοπών, που μπορεί να έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια αλλά παραμένει ήρεμη και φιλόξενη. Στην Πάρο υπάρχουν όλα. Κλασικά κυκλαδίτικα σοκάκια, παραδοσιακά χωριά, εκκλησάκια, απίστευτες παραλίες, ερημικές, κοσμικές, οικογενειακές ή για σέρφερ.
Η παριανή κουζίνα χαρακτηρίζεται από αγνά υλικά, μεράκι και αυθεντικότητα, ενώ η φιλοξενία των Παριανών είναι το συστατικό που κάνει αυτό το νησί να διατηρεί τον χαρακτήρα του παρά το πλήθος κόσμου που το κατακλύζει κάθε χρόνο. Τα ψαροκάικα, οι ντόπιοι, οι χαλαροί επισκέπτες αλλά και οι απαιτητικοί κοσμοπολίτες αναμειγνύονται με ένα μαγικό τρόπο στο κυκλαδίτικο τοπίο ώστε τίποτα να μη δείχνει ξένο. Για πρωινό επιλέγω σταθερά το καφέ Καρίνο ή το καφέ του Φώτη. Για μπάνιο ανάλογα με τον αέρα και τη διάθεση της παρέας. Το μεγαλείο του Αιγαίου δεν θα σε απογοητεύσει.
Για φαγητό να δοκιμάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη το Mario’s, το Barbarossa, το Ουζερί των ναυτικών, τα μαγειρευτά της κας Χαρούλας στη Μάρπισσα, οπωσδήποτε το Siparos και το ταβερνάκι Αρόδο στην παραλία Κριός. Για ποτό επιλέγω σταθερά το Agosta, συνεχίζω στο Sommaripa Consolato και συχνά με βρίσκει η ανατολή στο Linardo.
Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα γραφικά χωριά του νησιού, να δεις το ηλιοβασίλεμα από το λιμανάκι, να δεις τις εκκλησιές, τις κολυμπήθρες και να πάρεις τοπικά προϊόντα για το σπίτι σου.
Για μένα η Πάρος ήταν ένα καρμικό ραντεβού. Είναι η πρωταγωνίστρια των Κυκλάδων χάρη στην ανεπιτήδευτη αρχιτεκτονική της, τη φιλικότητα των κατοίκων και τη γαστρονομική της υπεροχή. Η Πάρος είναι απενεχοποιημένη και χορτάτη, ο ιδανικός προορισμός μόνο αν είσαι και εσύ το ίδιο.
*Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι σχεδιαστής μόδας. Δείτε τη νέα του συλλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στο www.stelioskoudounaris.com και στο instagram @stelioskoudounaris
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.