Ταξιδια

Η Πάργα του Gus Drax (Suicidal Angels)

Μπορώ να πω ότι ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής µου ως τώρα

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο µουσικός, κιθαρίστας των Suicidal Angels και Sunburst, Gus Drax γράφει για τη δική του Πάργα.

Έχω πάει στη Πάργα δύο φορές. Την πρώτη µε την παρέα µου το 2015 και τη δεύτερη µε την κοπέλα µου το 2017. Μπορώ να πω ότι ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής µου ως τώρα.

Έχει όλα όσα θέλω και δεν έχει όλα όσα δεν θέλω το µέρος που θα κάνω τις διακοπές µου. Δεν είµαι τύπος του nightlife και του clubbing αλλά από την άλλη θέλω να µπορώ να πάω σε ένα ωραίο bar και να πιω τα cocktails µου.

Η Πάργα στο δίνει αυτό. Αν θέλεις να περάσεις ήρεµες διακοπές, µπορείς να το κάνεις. Αν θέλεις κάτι πιο ξέφρενο, πάλι έχεις τις επιλογές.

Τα πιο σηµαντικά πράγµατα που κοιτάω στο µέρος που θέλω να πάω διακοπές είναι δύο...

Οι παραλίες. Θα πάω στην παραλία και θα κάτσω µπόλικες ώρες ΚΑΘΕ µέρα των διακοπών µου. Η Πάργα έχει απίστευτες παραλίες, µου αρέσει ακόµη και αυτή στο κέντρο της Πάργας, αλλά µε διαφορά η αγαπηµένη µου είναι το Βουτούµι στο οποίο πας µόνο µε καραβάκι. Πήγα τη δεύτερη φορά γιατί την πρώτη δεν προλάβαµε και απλά σκεφτόµουν «πωπω, τι έχασα». Κυριολεκτικά ήµουν µέσα στο νερό όση ώρα ήταν το καραβάκι εκεί.

Το φαγητό. Όπως σε όλα τα νησιά πρέπει να ψάξεις λιγάκι για να βρεις καλό φαγητό. Πολλές «γρήγορες» επιλογές, ειδικά στο εκάστοτε λιµάνι. Προσωπικά συνήθως τα αποφεύγω αυτά γιατί βασίζονται περισσότερο στο «Είµαστε στο λιµάνι» παρά στο καλό φαγητό. Το µακράν αγαπηµένο µου µαγαζί όµως τυχαίνει να είναι στο κέντρο της Πάργας και συγκεκριµένα το κινέζικο στην άκρη του «λιµανιού». Φανταστικό µέρος το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα, αν σας αρέσει η κινέζικη κουζίνα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας όπου κι αν επιλέξετε να πάτε και ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε!

*Ο Gus Drax είναι µουσικός, κιθαρίστας των Suicidal Angels και των Sunburst