- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η «αρχή της σχέσης» με το νησί της Πάρου ξεκίνησε πριν 5 καλοκαίρια περίπου… Μας φιλοξενούσε η καλή μου φίλη Σοφία μαζί με μια συμφοιτήτριά μας από την Αγγλία, τη Leila. Με το που πατήσαμε το πόδι μας στο νησί, αισθανθήκαμε να γυρνάμε πίσω – στα δεκαπέντε μας χρόνια. Χαλαρότητα, αμεσότητα και ανεμελιά, μόνο μέσω αυτών μπορείς να τη ζήσεις – η ίδια η Πάρος τις προ(σ)καλεί, μεταμορφωμένη σ’ ένα γοητευτικότατο και ομολογουμένως ακαταμάχητο καβαλιέρο! Θυμάμαι είχαμε τόσο χαλαρώσει, που ένα απόγευμα, στα μέσα των διακοπών μας, ξεχάσαμε το πορτοφόλι μας σ’ ένα κατάστημα με είδη ρουχισμού. Λίγο αργότερα, κι ενώ μόλις είχαμε επιλέξει ν’ αγοράσουμε έναν πίνακα από πλανόδιο, ανακαλύψαμε πως το πορτοφόλι μας αγνοείται! Ασυναίσθητα το βάλαμε κυριολεκτικά στα πόδια με τον πίνακα στο χέρι(!), χωρίς φυσικά να πληρώσουμε δραχμή. Έτσι ξεκίνησε ένα γραφικότατο κυνηγητό από το σαστισμένο με τη συμπεριφορά μας πωλητή, που αποζητούσε δικαίως το μεροκάματό του! Πήγαινε λοιπόν κι εσύ για να ξεχάσεις μέχρι και τον ίδιο σου τον εαυτό στο λιμανάκι της Νάουσας, όπου θα πιεις σούμες (η ντόπια τσικουδιά του νησιού – είναι πολλά υποσχόμενη!) και θα τσιμπολογήσεις από νόστιμα πιάτα καθώς ο ήλιος δύει.
Δοκίμασε την τύχη σου στο windsurf στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τους δεινούς surfers που θα καταφθάνουν στη θάλασσα σε μέρες με άνεμο – κι αν έχεις πιει αρκετό θαλασσινό νερό, στο πρώτο σου μάθημα τουλάχιστον, κανένας δεν θα σου πει τίποτα, γι’ αυτό και συνεχίζεις. Αν τώρα προτιμάς το σκι, μπορείς να το απολαύσεις μέχρι που να μη σε κρατάνε τα πόδια σου στη σχολή σκι στις Κολυμπήθρες. Για φρέσκο ψάρι και αστακομακαρονάδα ανεπιφύλακτα προτείνω τον Δαμιανό, στην περιοχή του Αμπελά.
Για ήρεμο, πολιτισμένο ποτό το βραδάκι στο Comeback και για να κλείσει η βραδιά στο πάντοτε αξιόπιστο Shark στο λιμανάκι της Νάουσας.
*Η Νικολέττα Παπασωτηρίου είναι υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών Gadgets των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία θέση είναι εντυπωσιακή
Κάποια συμβάντα ξεπέρασαν τα όρια της απερισκεψίας
Ιδιαίτερα δυναμική έχει το wellness tourism
Ιδανικές μικρές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για να ζήσετε τις γιορτές διαφορετικά
Η λέξη προέρχεται από τα υψηλής γαστρονομίας sushi bars
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Οι επιλογές της χρονιάς συνδυάζουν αυθεντικότητα, βιωσιμότητα και αναζήτηση του διαφορετικού
Ένα από τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.