Η Αίγινα του Philippe Poli (Philippos Hellenic Goods)
Η Αίγινα σε κάνει να ξεχνάς την ένταση και τους ρυθμούς της εποχής μας, σε καθησυχάζει
Αίγινα: Ο Philippe Poli γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Η πρώτη συνάντηση ήταν το 1973 με τον παππού μου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον φίλο και συμπατριώτη του Χρήστο Καπράλο. Μια εξαιρετική ημέρα σε μια όμορφη τοποθεσία, με ένα μοναδικό φως. Μια αξέχαστη μέρα. Στη συνέχεια είκοσι χρόνια απουσίας και τελικά η απόφαση να αποκτήσω το εξοχικό μου σπίτι, σήμερα μόνιμη κατοικία μου.
Η Αίγινα δεν μπορεί να περιγραφεί, πρέπει να τη ζήσεις, να καταλάβεις το ρυθμό της, τις μυρωδιές της, το φως της, τις εποχές της. Η Αίγινα σε κάνει να ξεχνάς την ένταση και τους ρυθμούς της εποχής μας, σε καθησυχάζει, σε κάνει να σκεφτείς πάλι τις ανθρώπινες αξίες και εάν δεν ήσουν ποτέ «φιλόσοφος», γίνεσαι καθημερινά όλο και περισσότερο.
Αυτό το νησί, με τις παραδόσεις του, με την αλιεία, την καλλιέργεια φιστικιών και ελαιόδεντρων, με την ιστορία του, τα μνημεία του, τον ναό της Αφαίας, την Κολώνα και την Παλαιά Χώρα, με τη θρησκευτικότητά του, με το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, και όλα αυτά ούτε μια ώρα με το πλοίο από τον Πειραιά, γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τους τουρίστες και τους παραθεριστές.
Δεν τους αδικώ. Όσα χρόνια είμαι εδώ ποτέ δεν τη βαριέμαι, μου αρέσει ακόμα και μια απλή βόλτα στα μικρά σοκάκια του λιμανιού ή μια επίσκεψη στην ψαραγορά, πριν απολαύσω έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ στα καφενεία μπροστά από το Δημαρχείο χαζεύοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
*Ο Philippe Poli είναι ιδιοκτήτης της PHILIPPOS HELLENIC GOODS.-
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.