Ταξιδια

Η Ουαλία θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό

Περιπλανηθήκαμε στα μέρη που σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις

Χρύσα Σταματοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το εθνικό πάρκο Snowdonia καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ουαλίας και πρόκειται και έναν διάσημο προορισμό. Τα καταπράσινα τοπία, οι λίμνες, τα ποτάμια και τα πέτρινα χωριά, σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις από εκεί. Ήταν ένα επικό Σαββατοκύριακο...

Το όρος Snowdon, είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στη Μεγάλη Βρετανία. Μπορεί το υψόμετρο των 1085 μέτρων να μην συγκρίνεται με αντίστοιχα της Ελλάδας, αλλά σίγουρα σε προκαλεί να το ανέβεις. Μονοπάτια πολλά, διαφορετικής δυσκολίας και ποικίλων τοπίων. Το σίγουρο είναι, πως όποιο και να διαλέξεις, δεν θα το μετανιώσεις. Η εναλλαγή του τοπίου καθώς ανεβαίνεις δεν σταματά να σε εκπλήσσει, με τις λίμνες να ξεπετάγονται ανάμεσα στις πλαγιές και εσένα να σταματάς κάθε λίγο ώστε να απολαύσεις τις στιγμές που ζεις.  

Εκεί στην Snowdonia, βρίσκεται το ZipWorldVelocity, το γρηγορότερο zip wire στον κόσμο, το μακρύτερο στην Ευρώπη. Φτάνοντας μέχρι και 160 χιλιόμετρα την ώρα, πετάς σαν τον Σούπερμαν πάνω από ένα λατομείο μωβ σχιστόλιθου. Είναι μία μοναδική εμπειρία που θα δυσκολευτείς να πεις όχι! 

Η Ουαλία θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό

Ο χρόνος στα χωριά της περιοχής φαίνεται σαν να έχει σταματήσει. Τα πέτρινα κτίρια γίνονται ένα με το τοπίο και κάνοντας μία βόλτα αισθάνεσαι πόσο αγαπά το μέρος, ο κόσμος που μένει εκεί. 

Παραλιακά, το χωριό Portmeirion, πρόκειται για ένα μέρος το οποίο σχεδιάστηκε και χτίστηκε από έναν αρχιτέκτονα. Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική των Ιταλικών παραλιακών πόλεων, είναι γεμάτο χρώματα και αρώματα. Παρόλο που είναι πανέμορφο, η αίσθηση που έχεις όταν περπατάς εκεί είναι τόσο παράξενη, καθώς δεν ταιριάζει ακριβώς στην περιοχή.. 

Η πόλη Caernarfon, είναι διάσημη για το κάστρο της και για την πλούσια ιστορία της καθώς αποτελούσε σημείο ενδιαφέροντος για τους Άγγλους. Η μικρή πόλη Llangollenβρίσκεται χτισμένη πάνω σε ένα ποτάμι και είναι διάσημη για το ψηλό υδραγωγείο της, το οποίο μπορείς να διασχίσεις εάν δεν φοβάσαι τα ύψη! 

Φεύγοντας από την Ουαλία και έχοντας δει μόνο ένα κομμάτι της, περιμένουμε τη στιγμή που θα επιστρέψουμε πίσω. Είναι ένα μέρος που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό.