Ταξιδια

Η Ν.Α. Λακωνία της Ιωάννας Κουρμπέλα

Η οικειότητα με το χώρο και τους ανθρώπους εκεί σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός σπιτιού.

ΤΕΥΧΟΣ 535
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ν.Α. Λακωνία: Η Ιωάννα Κουρμπέλα γράφει για το αγαπημένο της μέρος στην Athens Voice

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και το ταξίδι ξεκινά. Σε 3,5 ώρες βρίσκεσαι εκεί… και ξαφνικά όλα αλλάζουν! Οι ρυθμοί χαλαρώνουν, η θάλασσα σου παίρνει ό,τι πρέπει να αφήσεις πίσω και οι άνθρωποι σε δέχονται με χαρά και γρήγορα βρίσκουν τρόπο να το εκδηλώσουν.

Πρωινό μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της Πλύτρας. Φαγητό στη Θαλαμηγό. H μισή παρέα να κάθεται στο τραπέζι και η άλλη μισή στο πεζούλι να χαιρετά και να επιβεβαιώνει τη βραδινή έξοδο. Συνήθως προκύπτει μια γρήγορη βόλτα στο λιμάνι με κάποια από τα ποδήλατα που βρίσκονται εκεί. Γρήγορη επιστροφή για να προλάβουμε τη δύση στον Μποζά. Μια τόσο γενναιόδωρη δύση με φόντο το Γύθειο και τον Ταΰγετο. Κάποιες φορές μένουμε εκεί ως αργά. Βλέπουμε ταινίες ξαπλωμένοι στην παραλία. Προβολή σχεδόν πάνω στο νερό. Άλλες φορές επιλέγουμε χορό και υπέροχα κοκτέιλς στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Στο Ενετικό.

Η οικειότητα με το χώρο και τους ανθρώπους εκεί σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός σπιτιού. Αρκετά συχνά η παρέα χάνεται για κάνα δυο μέρες. Άλλοι πάνε Ελαφόνησο για μπάνιο, άλλοι Κύθηρα για Σαββατοκύριακο και άλλοι για ουζάκι στο Γύθειο. Παρέες με ανθρώπους που έχεις μεγαλώσει μαζί. Οικογένειες που γνωρίζονται τρεις και τέσσερις γενιές πίσω. Παράλληλες αναζητήσεις και πορείες… Με έναν τρόπο σε ξέρουν καλά…Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αυτά είναι τα καλοκαίρια μου. Εικόνες που με συνοδεύουν παντού γεμίζοντάς με με δύναμη και έμπνευση.

*Η Ιωάννα Κουρμπέλα είναι σχεδιάστρια μόδας.

Φωτό: H I. Κ. καθισμένη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά.