Σεξ

Ένα sex toy στην τσέπη σου

Ξέχνα το skype, μπορείς να «παίξεις» και από το κινητό σου

Ελένη Σταματούκου
ΤΕΥΧΟΣ 482
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα sex toys έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής μας ζωής.

Εκτός από τα παιδιά και οι ενήλικοι έχουν τα δικά τους παιχνίδια. Μόνο που εκείνοι τα κρύβουν στο ντουλάπι του μπάνιου ή στο συρτάρι του κομοδίνου: λιπαντικά, δονητές, strap on, χειροπέδες, δονούμενα δαχτυλίδια ή αλλιώς sex toys. Τα sex toys έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής μας ζωής. Στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, με πωλήσεις που ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέτοια παιχνίδια για μεγάλους κατασκευάζει η εταιρεία LAVmelav του Θοδωρή Κύριου, όμως διαφέρει από τις υπόλοιπες εταιρείες καθώς κάνει κάτι καινοτόμο: μετατρέπει μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής το ίδιο το κινητό σε sex toy.

«Speak love, make love, share love». Αυτό είναι το μότο της εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια με σκοπό να επαναπροσδιορίσει την ερωτική μας επικοινωνία. Η ιδέα για την εφαρμογή γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη του Θοδωρή, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκαζόταν να ταξιδεύει συχνά με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται όσο επιθυμεί με τη σύντροφό του. «Η επικοινωνία μέσω skype ή κινητού είναι περιορισμένη. Ήθελα το κάτι παραπάνω, και έπρεπε να βρω μια λύση» λέει στην Athens Voice ο Θοδωρής. To LAV ήρθε για να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην επιθυμία για σεξ και στο διαθέσιμο χρόνο. Συνήθως οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή την ώρα που τους βολεύει, αργά το βράδυ μετά τη δουλειά ή τα σαββατοκύριακα. Μόνο ένα 30% καταφέρνει να έρθει σε επαφή ακριβώς τη στιγμή που το επιθυμεί. Το LAV δεν προωθεί τη σεξουαλική πράξη, αυτό είναι μόνο το αποτέλεσμα, σκοπός του είναι να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία και να ενδυναμώσει το ερωτικό παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται οι χρήστες.

n

Θοδωρής Κύριος

Το LAV ουσιαστικά αποτελείται από software και hardware. Δεν χρειάζεται να το βάλετε στην πρίζα για να δουλέψει, απλά χρησιμοποιώντας την android ή IOS συσκευή σας ελέγχετε μέσω bluetooth το sex toy το δικό σας ή του συντρόφου σας. Προς το παρόν η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά από κομψούς δονητές, στο μέλλον όμως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και άλλα sex toys που θα έχουν τη μορφή εσωρούχων και γαντιών. Τα sex toys μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χειροκίνητα. Πώς όμως γίνεται το παιχνίδι; Ακουμπώντας το δάχτυλο πάνω στη οθόνη του κινητού ο χρήστης ελέγχει την ένταση και το ρυθμό της συσκευής. Μάλιστα, υπάρχουν και προκαθορισμένα προγράμματα από τα οποία ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποιο του ταιριάζει καλύτερα. Επίσης, μέσω ενός ειδικού κωδικού, ο οποίος δίνεται και χρησιμοποιείται μια μόνο φορά, ο χρήστης έχει δικαίωμα να δώσει τον έλεγχο της συσκευής του σε κάποιον τρίτο για να παίξει μαζί του – αυτό βέβαια γίνεται με απόλυτη ανωνυμία και ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι τον απόλυτο έλεγχο της συσκευής τον έχει ο ίδιος ο χρήστης.

Το software και το βιομηχανικό σχεδιασμό των sex toys έχει αναλάβει η ίδια η εταιρεία, ενώ η κατασκευή τους έχει ανατεθεί σε ένα από τα πιο γνωστά εργοστάσια της Κίνας. Τα προϊόντα εκτός του ότι είναι καλαίσθητα τηρούν όλες τις προδιαγραφές από άποψη υγιεινής και ασφάλειας. Στην αγορά η πρώτη version του LAVmelav κυκλοφόρησε πριν 1,5 χρόνο, σε περιορισμένη όμως ποσότητα. Η νέα βελτιωμένη έκδοση, που θα έχει και audio (αλληλεπίδραση με ήχο), θα βγει μαζικά το φθινόπωρο του 2014. Ο Θοδωρής με ενημερώνει ότι το επόμενο LAV θα προσφέρει και μια σειρά από νέες λειτουργίες, όπως βίντεο και ανταλλαγή μηνυμάτων (texting). «Είναι περίεργο να παίζεις με το κινητό σου χωρίς να έχεις εικόνα για το τι γίνεται στην άλλη πλευρά. Το παιχνίδι είναι στην τελική αυτό που κυνηγάς. Η σκέψη μας είναι να γίνει το LAV ένα app που θα καλύπτει όλη την επικοινωνία με το σύντροφό μας» υπογραμμίζει ο Θοδωρής.

n

Χριστίνα Αμανατίδου, Co Founder+Designer της LAVmelav

Η LAVmelav έχει έδρα την Κύπρο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποκτήσει τη δική της θυγατρική στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ (πολιτεία που βρίσκεται στην ανατολική ακτή στις μεσο-ατλαντικές περιοχές). Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει αγοραστές από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Β. Ευρώπη. Οι χώρες αυτές είναι περισσότερο εξοικειωμένες με τα sex toys, τα οποία εκεί έχουν ξεκάθαρη αξία. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερωτικών προϊόντων Adam & Eve, το 82% των ενήλικων Αμερικανών χρησιμοποιούν sex toys για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση είτε μόνοι τους είτε με παρέα. Το 94% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εκτός του ότι τα sex toys είναι αναπόσπαστο μέρος μιας υγιούς σχέσης, παράλληλα βελτιώνουν την επικοινωνία και την ικανοποίηση στο σεξ και οδηγούν σε πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η LAVmelav απευθύνονται όχι μόνο στο γυναικείο αλλά και στο ανδρικό κοινό, ηλικίας 25 έως 40 ετών. Πρόκειται για ένα premium προϊόν που πρέπει κανείς να πληρώσει (κοστίζει γύρω στα 129 ευρώ το χρόνο) και να έχει smart phone για να το χρησιμοποιήσει. Το application οι χρήστες θα μπορούν να το κατεβάζουν δωρεάν από το διαδίκτυο, ωστόσο θα το χρησιμοποιούν με κάποιον που έχει ήδη το sex toy. Όλες οι επιπλέον λειτουργίες που θα προσφέρει η εφαρμογή θα πρέπει να πληρώνονται παραπάνω.

Είναι άραγε το LAV η εξέλιξη του τηλεφωνικού σεξ, του YouPorn και των sex live webcams; Ο Θοδωρής μού εξηγεί ότι δεν είναι στόχος της εταιρείας να δημιουργήσει ένα τέτοιο προφίλ. Στα πρώτα στάδια η ομάδα κάνοντας έρευνα αγοράς πλησίασε κοπέλες που έχουν webcams. «Είναι πολύ εύκολο για τις κοπέλες αυτές να υιοθετήσουν το LAV και να αλληλοεπιδράσουν με τους πελάτες τους. Εμείς όμως δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτό το αγοραστικό κοινό» επισημαίνει ο Θοδωρής. Το LAV έτσι όπως είναι δομημένο δεν σου επιτρέπει να στείλεις πάνω από 50 κωδικούς μέσα σε ένα μήνα, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται επαγγελματική χρήση του προϊόντος και όχι προσωπική. Για αυτούς που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά θα πρέπει να δώσουν παραπάνω χρήματα.

n

Αναρωτιέμαι κατά πόσο ένα τηλέφωνο και ένα sex toy μπορεί να φέρει πιο κοντά δυο ανθρώπους. Το συγκεκριμένο app αδιαμφισβήτητα βοηθάει στην όξυνση της φαντασίας, απαραίτητο συστατικό που ευνοεί τη σεξουαλική έξαψη και επαφή. Επί της ουσίας όμως δεν πραγματοποιείται προσωπική επαφή, καθώς οι χρήστες αυτοϊκανοποιούνται. Ο Θοδωρής σπεύδει να με διορθώσει λέγοντάς μου ότι το LAV δεν κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ατομικά, αντίθετα σκοπός του είναι να εξωτερικεύσει τις επιθυμίες τους, να τους απελευθερώσει και να τους παροτρύνει να ασχοληθούν με το σύντροφό τους. «Το LAV έχει να κάνει με ένα παγκόσμιο πείραμα. Το όραμά μας είναι να κάνουμε ένα κόσμο ελεύθερο από κοινωνικούς και προσωπικούς περιορισμούς που αφορούν τη σεξουαλικότητα και τον τρόπο που τη βιώνουμε. Όλοι μας θέλουμε κάτι παραπάνω. Για αυτό στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους, και να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Κανείς δεν μπορεί να μετρήσει τη σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όσο κατανοείς τον εαυτό σου, όσο βιώνεις αυτά που αισθάνεσαι, τόσο πιο ευχαριστημένος και χαρούμενος είσαι. Δεν υπάρχει ένας τρόπος, έχει να κάνει καθαρά με την επικοινωνία» λέει ο Θοδωρής. Θα μπορούσε άραγε μια τέτοια εφαρμογή να βρει ανταπόκριση στην Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν αποτελεί στόχο της εταιρείας. Εδώ, όπως μου εξηγεί ο Θοδωρής, δεν υπάρχει η απαραίτητη κουλτούρα και νοοτροπία. Η εταιρεία αναζητά ανοιχτούς ανθρώπους για να πάει τη δουλειά της ένα βήμα παραπέρα.

Το όλο πρότζεκτ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Η ομάδα που κρύβεται πίσω από το LAVmelav είναι οι κύριοι μέτοχοι και επενδυτές της εταιρείας. Οι περισσότεροι κάνουν παράλληλα και άλλες δουλειές για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια. «Τα έξοδα τρέχουν, ζούμε με χίλια ζόρια, αν όμως δεν πιστεύαμε αυτό που κάναμε προφανώς δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ. Ξέρουμε ότι θα πετύχουμε και κάνουμε υπομονή» μου λέει ο Θοδωρής. Η ομάδα δεν έχει επιδιώξει να βρει επενδυτές στην Ελλάδα, παρά μόνο στο εξωτερικό. «Προτιμάμε να πάρουμε χρηματοδότηση από ανθρώπους που έχουν σχέση με τον κλάδο. Αν πάρουμε λεφτά από την Ελλάδα κλείνουμε πολλές πόρτες στο εξωτερικό, καθώς κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια εταιρεία που έχουν μετοχές ξένοι» συμπληρώνει ο Θοδωρής. Τον Ιούνιο η LAVmelav θα τρέξει μια καμπάνια crowdfunding στην πλατφόρμα www.dragoninnovation.com.