Σεξ

Sara Jay: Η πορνοστάρ που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα

Η διάσημη πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών θέλει να αλλάξει τα ρατσιστικά στερεότυπα και μιλά για τον πιο διάσημο follower της

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sara Jay: Η πορνοστάρ που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα

Η πορνοστάρ Sara Jay, που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα στα social media, θέλει να αλλάξει τα ρατσιστικά στερεότυπα στη βιομηχανία ερωτικών ταινιών.

Πρωταγωνιστεί σε ερωτικές ταινίες για περισσότερες από δύο δεκαετίες και θεωρείται από πιο διάσημες πορνοστάρ, έχοντας κερδίσει μια θέση στο AVN Hall Of Fame και πολλά σχετικά βραβεία στη βιομηχανία του πορνό.

Η Sara Jay, στα 42 της, επανήλθε στην επικαιρότητα τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν άρχισε να «τρεντάρει» στο Twitter η διαπίστωση πως ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε αποφασίσει να την ακολουθήσει στα social media, όπου αριθμεί περισσότερους από 1.1 εκατομμύρια followers.

«Μπορεί να με ακολούθησε επειδή παράγω, σκηνοθετώ, γράφω και μανατζάρω ταλέντα ερωτικών ταινιών για την εταιρεία μου», έγραψε στο Instagram, η πορνοστάρ από το Σινσινάτι, για το «follow» που προκάλεσε πολλά σχόλια και αποδείχθηκε πως δεν ήταν νέο, με την ίδια να σημειώνει πως ο Μπαράκ Ομπάμα ακολουθούσε την ψηφιακή της παρουσία πολλά χρόνια πριν. Πιθανότατα, υπό την πίεση των αντιδράσεων, o Μπαράκ Ομπάμα προχώρησε σε «unfollow».

obama1.jpg

Η Sara Jay όμως άδραξε την ευκαιρία να αξιοποιήσει το κύμα δημοσιότητας που αντιμετώπισε για να στείλει το δικό της μήνυμα γύρω από τα ρατσιστικά στερεότυπα που επικρατούν σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του πορνό, κάτι που μόνο κρυφό δεν είναι και πολλές φορές προωθείται ως φετιχισμός. Και μέσα από την εταιρεία της Wyde Syde Productions σκοπεύει να κυκλοφορήσει περιεχόμενο που θα δίνει την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές των ερωτικών ταινιών να απομακρυνθούν από τους σχετικούς ρόλους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Daily Beast, η Sara Jay, διατυπώνει την άποψη πως δεν θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την ακολούθησε στα social media κι εξηγεί πώς υπήρξε υποστηρίκτριά του όταν έθεσε υποψηφιότητα. Όπως υποθέτει, το «προεδρικό» follow ήρθε σε μια εποχή που το Twitter ήταν στα σπάργανα και προέκυψε ως απάντηση στην τότε ψηφιακή συμπεριφορά των χρηστών «με ακολουθείς» άρα «σε ακολουθώ».

Όπως τονίζει ο όρος «interracial» στη βιομηχανία του πορνό, πρέπει να αλλάξει και να επεκταθεί ως προς το περιεχόμενο που ορίζει, αφού μέχρι σήμερα, χρησιμοποιείται για το ζευγάρι ενός μαύρου άνδρα και μιας λευκής γυναίκας. Έτσι, κατά την Sara Jay, θα έπρεπε να περιλαμβάνει μαύρες γυναίκες, λευκούς άνδρες, γυναίκες και άνδρες ασιατικής και latin καταγωγής.

gettyimages-1095942546.jpg
© Jesse Grant/Getty Images for XBIZ Awards/Ideal Image

«Κατανοώ ότι ο όρος πρέπει να υπάρχει. Ως παραγωγός, ξέρω ότι πρέπει να έχετε SEO, πρέπει να έχετε λέξεις αναζήτησης και λέξεις-κλειδιά. Όταν μπαίνετε σε μια μηχανή αναζήτησης και ψάχνετε κάτι, αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε πάντα. Αντί να απαλλαγούμε από αυτούς τους όρους, νομίζω ότι αυτοί οι όροι πρέπει να επεκταθούν ώστε να σημαίνουν κάτι πέρα ​​από έναν Μαύρο και μια λευκή γυναίκα. Αυτά είναι τα πράγματα που αναζητούν οι άνθρωποι, αλλά νομίζω ότι ο όρος πρέπει να επεκταθεί για να τους αφορά όλους και υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό χωρίς οι εθνότητες να γίνονται φετίχ» εξηγεί.

«Πάντα ένιωθα ότι όταν βλέπεις ανθρώπους διαφορετικών εθνών να συναντιούνται στο σεξ, είναι ένα πραγματικό σύμβολο της αγάπης - για μένα βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις ιστορικές και παραδοσιακές προκλήσεις μόνο για να κάνουν σεξ και αυτό ήταν πάντα ζεστό για μένα» σημειώνει, δηλώνοντας πως στα σενάρια τα οποία επιμελείται απουσιάζει ο φετιχισμός γύρω από το χρώμα και την εθνότητα.

Η Sara Jay, δεν παραλείπει να αναγνωρίσει και την ευθύνη που φέρουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη βιομηχανία του πορνό, δηλώνοντας πως πρέπει να «παρακολουθούμε πραγματικά τις εικόνες που βγάζουμε».

«Παρόλο που τα προϊόντα μας προορίζονται για ενήλικες, υπάρχουν νέοι που τα βλέπουν και είναι σημαντικό για μένα να δημιουργήσω υπεύθυνες εικόνες — ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι είμαι προσεκτική κάθε φορά που δημιουργώ ένα προϊόν. Δεν θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος. Θέλω ο κόσμος να αλλάξει και θέλω να τον βοηθήσω να τον αλλάξει» δηλώνει η πορνοστάρ Sara Jay, δίνοντας ένα άλλο παράδειγμα κι έναν ακόμα λόγο για να την ακολουθήσει ο κόσμος.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ