Σεξ

Εκτόξευση στις πωλήσεις των sex shops και στην Ελλάδα

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τα στοιχεία του Sexopolis

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hand-pink.jpg

Sex shops και κορωνοϊός: Τα στοιχεία του Sexopolis για τις πωλήσεις ερωτικών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Μπορεί η καραντίνα να πλήττει την πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ωστόσο υπάρχει και μια κατηγορία που καταφέρνει να αναπτυχθεί μέσα στην κρίση του κορωνοϊού. Δεν αναφερόμαστε στα super markets ή τα φαρμακεία αλλά στα... sex shops.

Μαζί με τις πωλήσεις puzzles, gaming και ηλεκτρονικών ειδών και στην χώρα μας φαίνεται ότι πολλοί επιλέγουν και τα sex toys για να απασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι. 

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κουγιουμτζίδη, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ελληνικού sex shop, του www.sexopolis.gr το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. «Είναι πλέον καταγεγραμμένο σε πολλές χώρες εντός κι εκτός Ευρώπης, ότι τα sex shops έχουν αυξήσει τον τζίρο τους εκμεταλλευόμενα τον περιορισμό των ανθρώπων στο σπίτι. Μοιραία λοιπόν από την στιγμή που οι έξοδοι και οι συναντήσεις των ζευγαριών (νομίμων και μη) έχουν ουσιαστικά απαγορευτεί, κάποιος έπρεπε να καλύψει αυτό το κενό. 

Ειδικά για τα ζευγάρια –νόμιμα ή παράνομα- που δεν μένουν μαζί τις ημέρες της καραντίνας, η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει με ηλεκτρονικούς on line δονητές που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ζευγάρι ταυτόχρονα. Ο άνδρας ενεργοποιεί τον δονητή, ορίζει την ένταση και τον ρυθμό όπως ευχαριστεί τη γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το προϊόν, το γνωστό με την επωνυμία Lovense - Lush, είναι και το πρώτο σε πωλήσεις παρά την υψηλή του τιμή, σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα».

Πρωταθλητές σε αυτή την αύξηση, φαίνεται πως είναι οι Καναδοί, οι οποίοι τη δύσκολη αυτή περίοδο έχουν ανεβάσει κατά 135% τις αγορές τους από τα sex shops, ενώ κοντά τους είναι και οι Αμερικάνοι, με 75% αύξηση. Εξίσου «ερωτικοί» είναι και οι Ευρωπαίοι με πρώτους τους Ιταλούς, οι οποίοι σημειώνουν αύξηση των αγορών από τα sex shops κατά 60%, ακολουθούν οι Γερμανοί με 50%, και οι Γάλλοι με 40%. Ιδιαίτερη άνοδος παρατηρείται, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολών του Sexopolis στην Ελλάδα στην κατηγορία των προφυλακτικών και των λιπαντικών ( +150% ), ενώ σε ημερήσια βάση αποστέλλονται περί τα 600 δέματα που εξυπηρετούν παραγγελίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πρώτους στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών αυτήν την περίοδο τους ασύρματους δονητές (+200%) ενώ ακολουθούν οι κλασικοί δονητές (+ 100%) και τα ανδρικά αυνανιστήρια (+ 80%), τα πρωκτικά αξεσουάρ (+80%) και τέλος οι χειροπέδες (+50%).

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Κουγιουμτζίδη, σημαντικός παράγοντας στην αύξηση του τζίρου των sex shops είναι η άνοδος της επισκεψιμότητας στα sites με ταινίες ερωτικού περιεχομένου, απόδειξη ότι από την ημέρα που το Pornhub έδωσε πρόσβαση στις premium υπηρεσίες του σε όλους, σημειώθηκε αντίστοιχα αύξηση και στις πωλήσεις ερωτικών παιχνιδιών.

sexopolis-display.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ