Σεξ

42.000 νέοι Ολλανδοί ζητούν να κηρυχθεί παράνομη η πορνεία

Με τις υπογραφές του αναγκάζουν το Κοινοβούλιο να ζητήσει το αίτημά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άμστερνταμ
Άμστερνταμ / © EPA/KOEN VAN WEEL

Αίτημα για να κηρυχθεί παράνομη η πορνεία κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας. Το αίτημα φέρει την υπογραφή 42.000 νέων Ολλανδών, το οποίο σημαίνει ότι οι βουλευτές οφείλουν να ζητήσουν το θέμα στη βουλή σε μια χώρα που έχει ίσως την πιο χαλαρά νομοθεσία για τον αγοραίο έρωτα σε όλη την Ευρώπη.

«Είμαι ανεκτίμητη» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που συνδέεται με χριστιανικές οργανώσεις και ζητά να τιμωρούνται όσοι πληρώνουν για σεξουαλικές συνευρέσεις.

Η εκστρατεία προωθείται και μέσω των social media με αναρτήσεις φωτογραφιών και συνθήματα όπως: «Αν ήταν η αδελφή σου;» και «η πορνεία είναι τόσο ή αιτία όσο και η συνέπεια της ανισότητας».

Σε απάντηση στην εκστρατεία «Είμαι ανεκτίμητη» ένα άτομο έγραψε στο Instagram: «Δουλεύω εθελοντικά στη βιομηχανία του σεξ. Υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα. Αυτή η εκστρατεία θα κάνει τη δουλειά πολύ πιο επικίνδυνη».

Στην Ολλανδία η αγορά και πώληση του σεξ είναι νόμιμη εφόσον τα δύο συμβαλλόμενα μέλη συναινούν στην πράξη.Ωστόσο το σκανδιναβικό μοντέλο απέναντι στην πορνεία, το οποίο έχουν υιοθετήσει στη Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Βόρεια Ιρλανδία και Γαλλία, οι αγοραστές του αγοραίου έρωτα τιμωρούνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ