Σεξ

Βάλε το σεξ (κυριολεκτικά) στο πρόγραμμα

Σταματήστε να είστε προκατειλημμένοι, βγάλτε τις ατζέντες σας και ψάξτε τα παραθυράκια στο πρόγραμμά σας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάλε το σεξ στο πρόγραμμα

Γιατί το προγραμματισμένο σεξ δεν είναι απαραίτητα βαρετό και πώς μπορεί να αλλάξει την ερωτική ζωή των ζευγαριών

Ναι, το να προγραμματίζεις το πότε θα κάνεις σεξ, κατά τον ίδιο τρόπο που προγραμματίζεις πότε θα πας κομμωτήριο και πότε θα κάνεις τα ψώνια της βδομάδας, μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα ξενερωτικό, βαρετό και αντισεξουαλικό, αλλά πολλές φορές η εναλλακτική σε αυτό είναι το να μην κάνεις καθόλου σεξ. Οπότε, τι από τα δύο προτιμάς στο τέλος της ημέρας;

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται όλο και πιο πολλές και οι δικές μας δεν συμβαδίζουν πάντα στο 100% με του συντρόφου μας, αφού τα ωράρια εργασίας μας μπορεί να είναι εντελώς ανάποδα μεταξύ τους. Επιπλέον, όταν υπάρχουν παιδιά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Αποτέλεσμα; Το σεξ καταλήγει να αποτελεί μια μακρινή όμορφη ανάμνηση του παρελθόντος ή κάτι το οποίο, αν είμαστε τυχεροί, συμβαίνει στις διακοπές του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Όσο, λοιπόν, κι αν έχετε δίκιο ότι το προγραμματισμένο σεξ σκοτώνει τον αυθορμητισμό, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το προγραμματισμένο σεξ μπορεί να αποτελέσει την σανίδα σωτηρίας της σεξουαλικής σας ζωής. Σταματήστε να είστε προκατειλημμένοι, βγάλτε τις ατζέντες σας και ψάξτε τα κοινά παραθυράκια του προγράμματος σας.

Αν οι ώρες που δουλεύετε είναι εντελώς αντίθετες, ψάξτε κάποια στιγμή μέσα στην Κυριακή, αν μία μέρα δουλεύεται πιο αργά, ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο, αν έχετε παιδιά, δείτε πότε λείπουν από το σπίτι ή πότε ξέρετε ότι σίγουρα έχουν πέσει για ύπνο κ.ο.κ.. Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο μία μέρα είναι πολύ κουρασμένος ή δεν αισθάνεται καλά, τότε η καλύτερη λύση δεν είναι ούτε η καταπίεση του, ούτε η πλήρης ακύρωση του προγραμματισμένου σεξ, αλλά η σύμβουλος σχέσεων Rachel Sussman προτείνει την αναβολή, να πεις δηλαδή «Σήμερα δεν αισθάνομαι πολύ καλά, αλλά μπορούμε να το μεταφέρουμε για την επόμενη Τετάρτη», αντί «Σήμερα δεν αισθάνομαι πολύ καλά, οπότε ας το αφήσουμε».

Σε περίπτωση που ακόμα σε προβληματίζει η ιδέα του προγραμματισμένου σεξ, να σου επισημάνω ότι μόνο ασύνηθες δεν είναι. Συγκεκριμένα, σχεδόν τα μισά ενεργά σεξουαλικώς ζευγάρια – το 45% συγκεκριμένα – προγραμματίζουν πότε θα κάνουν σεξ, ενώ ακόμα και το 36% των νεόνυμφων το επιλέγει, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν αποτελεί αναγκαστικά σημάδι μιας ρουτινιασμένης σχέσης.

Το προγραμματισμένο σεξ δεν είναι απαραίτητα βαρετό, εκτός κι αν εσύ το κάνεις να είναι. Ναι, είναι προγραμματισμένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το τοποθετήσεις σε κάποια χρονική στιγμή της μέρας σου, κατά την οποία και εσύ και ο σύντροφος σου έχετε πιο ανεβασμένη λίμπιντο, ή ότι δεν μπορείς να το εντάξεις σε μία βραδιά, που έχετε κανονίσει να βγείτε, ως φινάλε. Μπορεί να χάσετε τον αυθορμητισμό, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσετε και το πάθος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ