Σεξ

6 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σκηνές που μας θυμίζουν ότι υπάρχει και γυναικείος οργασμός

Άλλες αστείες και άλλες άκρως ρεαλιστικές, αλλά όλες αξιομνημόνευτες

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
272_boogie_nights_sex_scene_adults_only_no_kids_youtube_copy.jpg

Αν και η αποτύπωση του σεξ στην μεγάλη και την μικρή οθόνη έχει σταματήσει να αποτελεί εδώ και χρόνια ταμπού, αυτό φαίνεται να ισχύει πολύ λιγότερο, όταν στην εκάστοτε σκηνή η γυναίκα φαίνεται να το απολαμβάνει το ίδιο, ή και περισσότερο, από τον άντρα ή όταν στην σκηνή δεν υπάρχει άντρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ακόμα κι αν διανύουμε το 2019, μας κάνουν εντύπωση και γίνονται αντικείμενο –αρνητικού συνήθως– σχολιασμού σκηνές, που δείχνουν γυναίκες να έχουν οργασμό, με τελευταία παραδείγματα το «Wanderlust» του BBC, στο οποίο φαίνεται να ανακαλύψαμε για πρώτη φορά ότι μία γυναίκα στα 50 της μπορεί όχι μόνο να κάνει σεξ, αλλά να έχει και οργασμό, και το «You» του Netflix, πριν από το οποίο μάλλον κανένας δεν γνώριζε ότι ο γυναικείος αυνανισμός υφίσταται ως πράξη.

Φυσικά, μπορεί σοκαρισμένοι τηλεθεατές να ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν την έκπληξη τους με αυτές τις δύο πρόσφατες παραγωγές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι οι πρώτες που αποφάσισαν να επισημάνουν στο κοινό τους ότι και οι γυναίκες έχουν οργασμό. Άλλοι περισσότερο αστείοι και άλλοι περισσότερο ρεαλιστικοί, οι παρακάτω σειρές και ταινίες μας παρουσίασαν τον γυναικείο οργασμό με τους πιο αξιομνημόνευτους τρόπους.

1. Μπαρμπαρέλα
Η σκηνή της ταινίας του’68 μπορεί να είναι από αστεία έως και γελοία, αλλά το σίγουρο είναι ότι, αν τη δεις, μετά δεν την ξεχνάς. Ο κακός της ταινίας βάζει τον χαρακτήρα της Φόντα, Μπαρμπαρέλα, σε μία μηχανή, η οποία μοιάζει με πιάνο και λειτουργεί λίγο – πολύ ως ένα είδος δονητή. Οι αντιδράσεις της ηθοποιού, για να μιμηθεί οργασμό, σου μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό, με την ίδια να γουρλώνει συνεχώς τα μάτια και τον ιδρώτα να ρέει κυριολεκτικά από το μέτωπό της.

Barbarella in the Excessive Machine


2. Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι
«Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι» πήγανε σε ένα καφέ να φάνε και αυτός επέμεινε ότι μπορεί να ξεχωρίσει τον ψεύτικο από τον πραγματικό οργασμό. Τι να κάνει και η Σάλι; Του απέδειξε πόσο λάθος είναι, παρουσιάζοντας του τον πιο ρεαλιστικό ψεύτικο οργασμό, μέσα στο γεμάτο από κόσμο μαγαζί.

Meg Ryan's fake orgasm from "When Harry Met Sally"


3. Ξέφρενες Νύχτες
Η βετεράνος ηθοποιός πορνό Άμπερ καθοδηγεί τον Έντι στην πρώτη ταινία που γυρίζει, σε μία σκηνή που έρχεται να μας δείξει ότι στο σεξ δεν χρειάζεται ούτε να περνάει καλά μόνο ένας, αλλά και ούτε να έχει αναγκαστικά το πάνω χέρι ο άντρας.

Barbarella in the Excessive Machine


4. Ο Χορός των Τεράτων
Η σεξουαλική σκηνή αυτής της ταινίας μας πάει πιο πέρα από απλά την απόλαυση και τον οργασμό και έρχεται να υπενθυμίσει ότι το σεξ δεν είναι μόνο κάτι απόλυτα ωμό και σαρκικό, αλλά μπορεί να προκύψει και να περιβάλλεται από ένα σύνολο πολύ πιο περίπλοκων συναισθημάτων.

Monster's Ball (2001) - Can I Touch You? Scene (11/11) | Movieclips


5. Sex and the City
Προφανώς και μία σειρά σχετική με το σεξ και με πρωταγωνίστριες τέσσερεις ελεύθερες γυναίκες, δεν θα μπορούσε να μην έχει δείξει γυναίκες να έχουν οργασμό. Και συνήθως το έκανε μέσα από τον χαρακτήρα της Samantha. Η συγκεκριμένη σκηνή ξεχωρίζει, διότι – όπως και στο «You» - μας επισημαίνει ότι μία γυναίκα, για να έχει οργασμό, δεν χρειάζεται απαραίτητα παρέα.

Moment Toddler Saved From Drowning In Swimming Pool In Brazil


6. The L Word
Ο γυναικείος οργασμός δεν χρειάζεται παρέα, αλλά και όταν χρειάζεται αυτή δεν είναι απαραίτητα αντρική. Η σειρά «The L Word» υπογραμμίζει αυτό ακριβώς, αρκετές φορές στα επεισόδια της, κυρίως μέσα από την on-off μακροχρόνια σχέση των δύο πρωταγωνιστριών της.

Philippe Mouratoglou : East

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ