Σεξ

«Lesbians for Men» σε ένα NSFW φωτογραφικό άλμπουμ που δοκιμάζει τα ταμπού

Η κρυφή σεξουαλική συμπεριφορά γυναικείων εικόνων που φτιάχτηκαν για να ικανοποιήσουν άνδρες 

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353015-732120.jpg
Gimme More Smoke © Jan Hronsky Courtesy of TASCHEN

Απόψε το κορίτσι θέλει κορίτσι. Αλμυρά φιλιά, ερωτικό trance και καυτός ιδρώτας. Αν ανήκεις  στο αντίθετο φύλο, ούτε που να το σκέφτεσαι να απλώσεις χέρι. Και γιατί άλλωστε να το κάνεις όταν μπορείς να παίρνεις μάτι; Μικρές κυρίες σε αλογόκριτη σαρκική σερενάτα: Ένα από τα πιο δημοφιλή στερεότυπα της πορνογραφίας. Όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στην πραγματική εμπειρία, η μοίρα παρεμβαίνει μέσω της φωτογραφίας.

Margareth and Prisca © Bruno Bisang Courtesy of TASCHEN

Οι δαιμονολογίες και οι αλήθειες γύρω από την πραγματική φύση του λεσβιακού σεξ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο σελιλόιντ και τις glossy σελίδες, είναι το αντικείμενο ενός νέου φωτογραφικού λευκώματος της Taschen, με επιμελήτρια την Dian Hanson και τίτλο «Lesbians for Men, 125 years of faux lesbian fantasy photography». Οι εικόνες του αγγίζουν το μέρος της καρδιάς που δε λέει όχι σε ένα overdose λαγνείας.

Getting Ready For Dinner © Jan Hronsky Courtesy of TASCHEN

Περισσότερες από 300 έγχρωμες και ασπρόμαυρες λήψεις αποθεώνουν τις σαπφικές περιπτύξεις οι οποίες σκηνοθετήθηκαν είτε με πρόφαση τη φτηνή ηδονοβλεψία του περιπτέρου είτε την υψηλή τέχνη. Ανάμεσα στους δημιουργούς της ανθολογίας, η οποία λανσάρεται ως η πρώτη που αναγνωρίζει ότι οι εικόνες αυτές φτιάχτηκαν για να τροφοδοτήσουν τις ανδρικές φαντασιώσεις, εξερευνώντας παράλληλα τις ανάγκες που ικανοποιούν και ανιχνεύοντας τις ρίζες τους από το 1890 έως τις μέρες μας, φιγουράρουν ξακουστά ονόματα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας: Nobuyoshi Araki, Guido Argentini, Bruno Bisang, Bob Carlos Clarke, Ed Fox, Ren Hang, Petter Hegre, Richard Kern, Will Santillo, Kishin Shinoyama, ενώ φιλοξενούνται ακόμη και έργα των Irving Klaw και Man Ray. Ο διαβολάκος του φακού φοράει διάσημα σιρίτια σε ένα τόσο προσεγμένο άλμπουμ.

Darenzia, Justine Joli and Marlo Marquise © Ellen Stagg Courtesy of TASCHEN

Οι στρέιτ άνδρες αγαπούν τις λεσβίες, δηλώνουν αυτές οι εικόνες. Δίχως ωστόσο να αντιλαμβάνονται το παραμικρό σχετικά με τον κόσμο τους, καθώς δημιουργήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια φαντασίωση η οποία θέλει τη γυναίκα να ερωτοτροπεί για την απόλαυση του αρσενικού θεατή, που δεν περιμένει παρά ένα νεύμα για να χιμήξει στο τρικούβερτο γλέντι. Τυπικά κλισέ, γύρω από τα οποία στήθηκαν μπίζνες δισεκατομμυρίων. Το «Lesbians for Men» περιεργάζεται αυτά τα κλισέ και τους μεταμφιεσμένους πόθους, παρακολουθεί την τεχνοτροπία και την εικαστική εξέλιξή τους, στήνει φλογερές ερωτικές μπαλάντες μέσα από την έκθεσή τους και πιθανότατα θα αποτελέσει σταθμό στην καταγραφή τους. Σκληρό, τρυφερό, άμεσο, υπέροχο, έστω και κίβδηλο. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ