Σεξ

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Άλλο πιστεύει η έρευνα και άλλο οι σεξολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136595-312427.jpg

Σε τι περιβάλλον χτίζεται η τέλεια σχέση; Τι πρέπει να συμβαίνει και πόσο συχνά για να έχεις μια σχέση μέχρι τα βαθιά γεράματα σαν του Νόα και της Άλι στο Ημερολόγιο;

image

Μια νέα έρευνα, η οποία μελέτησε συμπεριφορές 30,000 και πλέον ανθρώπων, αποκαλύπτει ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν έρωτα (ή σεξ) μια φορά την εβδομάδα. Η Έιμι Μιούζ, εκ των ερευνητών, εξηγεί για να μην παρεξηγηθεί: «Δεν λέμε ότι τα ζευγάρια που κάνουν πιο συχνά σεξ δεν είναι ευτυχισμένα. Απλά αποδείξαμε ότι δεν αληθεύει η σύνδεση της συχνότητας με την ευτυχία και ότι μια φορά την εβδομάδα αρκεί. Για να γίνω πιο σαφής το να κάνει ένα ζευγάρι σεξ περισσότερες φορές από μία την εβδομάδα δεν το κάνει λιγότερο ευτυχισμένο, αλλά δεν το κάνει και πιο ευτυχισμένο όπως πολλοί πιστεύουν».

Ωστόσο, οι σεξολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Independent για την έρευνα διαφώνησαν. Η Έσθερ Πέρελ, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου of Mating in Captivity ισχυρίζεται ότι η συχνότητα είναι ήσσονος σημασίας και ότι αυτό που μετράει είναι η σωματική και συναισθηματική επαφή. «Το πάθος είναι σαν την παλίρροια. Η στάθμη άλλοτε ανεβαίνει και άλλοτε κατεβαίνει. Αυτό που μετράει είναι η σπίθα στη σχέση, να διατηρείται η μαγεία κι ας κάνουν έρωτα λιγότερο συχνά από άλλους. Η ανανέωση, η σύνδεση και το παιχνίδι είναι αυτό που επιζητούν όλα τα ζευγάρια».

Η σεξολόγος Τάμι Νέλσον συμφωνεί και λέει στην Huffington Post: «Φυσιολογικό είναι να βάζεις πλυντήριο μια φορά την εβδομάδα όχι να κάνεις σεξ. Δεν έχει σημασία η συχνότητα, αλλά πώς μπορεί να γίνει πιο δυνατός ο δεσμός μεταξύ δύο ανθρώπων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ