Πολεις

Podcast Μετακινήσου αλλιώς - Μάνος Χαραλαμπάκης | Σπάμε τα στερεότυπα και μετακινούμαστε αλλιώς

Μια συζήτηση με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Coco-mat, Paul Ευμορφίδη, μία μορφή της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Μάνος Χαραλαμπάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στο 12ο επεισόδιο του Podcast της Athens Voice «Μετακινήσου Αλλιώς», με τίτλο «Σπάμε τα στερεότυπα και μετακινούμαστε αλλιώς» ο Μάνος Χαραλαμπάκης συζητάει με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Coco-mat Paul Ευμορφίδη, μία μορφή της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Ο 65χρονος δεν ανήκει στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν… ακριβό αυτοκίνητο για να πάνε στην επιχείρησή τους. Σπάει τα στερεότυπα και ωφελεί το περιβάλλον και την υγεία του αφού μετακινείται καθημερινά με ποδήλατο και μας προτρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να μετακινούμαστε με πετάλι στην Αθήνα. «Μα πόσες είναι οι ανηφόρες; Να είναι 10, το 15%; Γιατί να μην το κάνουμε στο υπόλοιπο της Αθήνας;» σημειώνει.

Μιλάει για τα ξύλινα ποδήλατα που παράγει η Coco-mat και παράλληλα προωθεί τη χρήση ποδηλάτου από τις πολύ μικρές ηλικίες με μία κοινωνική προσφορά: η Coco-mat θα δωρίζει ποδήλατα ισορροπίας (χωρίς πετάλια) σε όλα τα νεογέννητα σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά κάτω των 300 κατοίκων αλλά και σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Παροτρύνει τους πολιτικούς μας να πηγαίνουν στη Βουλή με ποδήλατο, όπως το κάνει ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. «Πηγαίνει με ποδηλατάκι. Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;». Όσο για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πρωτεύουσα υποστηρίζει ότι το μόνο που χρειάζεται… «είναι θέληση». 

Paul Ευμορφίδης, Μάνος Χαραλαμπάκης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ