Περιβαλλον

Ελέφαντας - ρομπότ στην Ινδία έρχεται να βάλει τέλος στην κακοποίηση και την αιχμαλωσία

«Είναι καιρός να αφήσουμε τα ζώα να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ινδία - Ελέφαντας - Το ρομπότ σε φυσικό μέγεθος σε ινδουιστικό ναό - Το μήνυμα για την κακοποίηση των ζώων 

Ο Raman είναι ένας ελέφαντας - ρομπότ στην Ινδία, ο οποίος χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές τελετές στο κρατίδιο Κεράλα.

Όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο μηχανικός ελέφαντας έχει ύψος 3,2 μέτρα και βάρος που ξεπερνά τα 800 κιλά.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση «People for the Ethical Treatment of Animals» (PETA) στην Ινδία, η οποία δώρισε το συγκεκριμένο ρομπότ, ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο διεξάγονται τελετές με «ασφαλή τρόπο και χωρίς βαναυσότητα στον ινδουιστικό ναό «Irinjadappilly Sree Krishna».

Σύμφωνα με την οργάνωση, η έκθεση ζωντανών ελεφάντων σε δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών φεστιβάλ «ισοδυναμεί με βασανιστήρια», όπως μετέδωσε το BBC.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε μια τέτοια κακοποίηση και να αφήσουμε τα ζώα να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Η PETA Ινδίας γνωστοποίησε επίσης ότι οι ελέφαντες σε αιχμαλωσία έχουν σκοτώσει 526 ανθρώπους στην Κεράλα από το 1997 έως το 2012. Σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο της ασιατικής χώρας βρίσκεται το 1/5 των 2.500 ελεφάντων σε αιχμαλωσία στην Ινδία.

Τον Ιούνιο του 2020 η ιστορία της ελεφαντίνας στην Κεράλα της Ινδίας που έφαγε ανανά με κροτίδα είχε προκαλέσει σάλο, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την κακοποίηση των ελεφάντων στη συγκεκριμένη χώρα.

Με πληροφορίες από BBC/Telegraph