Περιβαλλον

Χρυσόψαρο - γίγαντα έπιασε ψαράς σε λίμνη της Γαλλίας (εικόνα)

Ζυγίζει περισσότερα από 30 κιλά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Carrot, ένα από τα μεγαλύτερα χρυσόψαρα του κόσμου και η αλίευσή του από έκπληκτο ψαρά σε λίμνη της Γαλλίας

Ένα χρυσόψαρο που ζυγίζει περισσότερα από 30 κιλά κατάφερε να πιάσει ο Andy Hackett, που είχε πάει για ψάρεμα σε λίμνη της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια στον κόσμο, γνωστό για το έντονο πορτοκαλί του χρώμα, στο οποίο είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «Καρότο». 

Πρόκειται για ένα υβριδικό είδος κυπρίνου και Koi, που τοποθετήθηκε στη λίμνη πριν από 20 τότε και από τότε θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολο να πιαστεί σε δίχτυα και καλάμια. Το συγκεκριμένα χρυσόψαρο θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους που αλιεύτηκε ποτέ. 

Ο 42χρονος ψαράς, που χρειάστηκε 25 λεπτά για να το φέρει στην επιφάνεια δήλωσε: «Πάντα ήξερα ότι το Καρότο ήταν εκεί μέσα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έπιανα. Ήξερα ότι ήταν ένα μεγάλο ψάρι όταν πήρε το δόλωμα μου και έφυγε από άκρη σε άκρη και πάνω-κάτω μαζί του. Μετά βγήκε στην επιφάνεια 30 ή 40 γιάρδες έξω και είδα ότι ήταν πορτοκαλί. Ήταν υπέροχο να το πιάσω, αλλά ήταν επίσης καθαρή τύχη».

O Andy Hackett πόζαρε μαζί με το ψάρι για μια αναμνηστική φωτογραφία προτού το αφήσει ξανά στο νερό.

Ο διευθυντής αλιείας, Jason Cowler, δήλωσε: «Βάλαμε το Carrot πριν από περίπου 20 χρόνια ως κάτι διαφορετικό στη λίμνη. Από τότε μεγάλωσε και μεγάλωσε πολύ, αλλά δεν ήταν εύκολο να πιαστεί».

Με πληροφορίες από Guardian