Περιβαλλον

ΔΕΗ: Οι «πράσινες» υπηρεσίες για τους καταναλωτές

Η ΔΕΗ μπήκε αποφασιστικά στις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης. Άμεσα θα τοποθετηθούν 1.000 σταθμοί φόρτισης οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, που μεσοπρόθεσμα θα αυξηθούν σε 10.000.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 787
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ΔΕΗ γίνεται «πράσινη»: Η εμβληματική απολιγνιτοποίηση και η ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Πράσινη στροφή για τη ΔΕΗ, με τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία να είναι, πλέον, από τους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Την ίδια ώρα, και ενώ εμφανίζει εντυπωσιακά οικονομικά μεγέθη, συνεχίζει να προσφέρει ελκυστικά πακέτα και προνόμια για τους καταναλωτές, πάντα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δράσεις και στόχοι

Κομβική επιλογή ευθύνης αποτελεί αναμφίβολα η ολική απολιγνιτοποίηση της εταιρείας. Ήδη, οι εκτάσεις που λειτουργούν σήμερα για την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, έχουν ενταχθεί σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης της ΔΕΗ, με στόχο την προστασία των οικοσυστημάτων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών. Παράλληλα, η εταιρεία μπήκε αποφασιστικά στις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης. Άμεσα θα τοποθετηθούν 1.000 σταθμοί φόρτισης οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, που μεσοπρόθεσμα θα αυξηθούν σε 10.000. Επίσης, άμεσα ενισχύεται η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ώστε το μερίδιο της ΔΕΗ να φτάσει κοντά στο 20% το 2023.

Πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες 

Στο πλαίσιο της αποφασιστικής «πράσινης» στροφής της ΔΕΗ, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες αντίστοιχα προϊόντα και υπηρεσίες:

  • GreenPass από τη ΔΕΗ Το ρεύμα του σπιτιού σου γίνεται πράσινο. Η νέα, πρόσθετη υπηρεσία που εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλώνεις σπίτι σου, τόση παράγεται για εσένα από Ανανεώσιμες Πηγές.
  • ΔΕΗ myHome Online Το νέο ψηφιακό προϊόν που σου προσφέρει ευκολία και προνόμια. Με αποκλειστικά ψηφιακό και μηνιαίο λογαριασμό, €30 έκπτωση στον 1ο λογαριασμό, χωρίς ρήτρα CO2 και δυνατότητα σύνδεσης με το GreenPass δωρεάν για 3 μήνες.
  • ΔΕΗ Chatbot Η αυτόματη ψηφιακή βοηθός της ΔΕΗ στο dei.gr, στο Facebook, τώρα και στο Viber! Ανακάλυψέ την από το smartphone σου και ενημερώσου για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΔΕΗ με τον πιο άμεσο, απλό, εύκολο τρόπο.

Χωρίς αναμονή, χωρίς μετακίνηση, χωρίς να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή.

Μια ανάσα για τη Γη
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ΔΕΗ συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου, ηλεκτροδοτώντας 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, μέσα από την υπηρεσία GreenPass. Όση ενέργεια καταναλώθηκε εκείνη την ημέρα, τόση δεσμεύτηκε από ΑΠΕ. Φανταστείτε: Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 80.000 τόνους σε μία μόνο ημέρα!