Περιβαλλον

Γυμνάστρια κάνει ασκήσεις στηριζόμενη σε χαυλιόδοντες ελέφαντα

Τι απαντά στους επικριτές της μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Νότια Αφρική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαμός στη Νότια Αφρική με γυμνάστρια που έκανε ασκήσεις, στηριζόμενη στους χαυλιόδοντες ελέφαντα σε καταφύγιο Άγριων Ζώων.

Άρον άρον κατέβασε την ανάρτησή της γυμνάστρια στη Νότια Αφρική, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία στην οποία κάνει ασκήσεις πάνω σε χαυλιόδοντες ελέφαντα.

Η εικόνα με την Έμμα Ρόμπερτς να κρέμεται από τους χαυλιόδοντες του ελέφαντα προκάλεσε σάλο.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Αφρική, στην περιοχή Mabula (επαρχία Limpopo), με την ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου CrossFit να δέχεται σφοδρή κριτική από περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη γυμνάστρια να εκτελεί διάφορες ασκήσεις εκγύμνασης του σώματος, χρησιμοποιώντας τους χαυλιόδοντες του ελέφαντα.

Για «ντροπή», «απαράδεκτη κατάσταση» και «φρικτό θέαμα» έκαναν λόγο οι χρήστες στα social media, καταδικάζοντας το γεγονός και εξαπολύοντας λεκτικές επιθέσεις κατά της ιδιοκτήτριας CrossFit που πρωταγωνιστεί στις επίμαχες φωτογραφίες.

Η γυμνάστρια Έμμα Ρόμπερτς κρέμεται από τους χαυλιόδοντες ελέφαντα και εκτελεί ασκήσεις γυμναστικής στη Νότια Αφρική © Dailiy Mail

«Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που έκανε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση. Ο ελέφαντας αξίζει σεβασμό» ανέφερε ένας από τους χρήστες για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο πάρκο «Adventures with Elephants», με τη Ρόμπερτς να εκτελεί έλξεις στους χαυλιόδοντες του θηλαστικού.

«Για χάρη αυτής της καταπληκτικής εγκατάστασης επέλεξα να αφαιρέσω την ανάρτησή μου» είπε η γυμνάστρια.

Γυμναστική στους χαυλιόδοντες ελέφαντα - Χαμός στη Νότια Αφρική - Τι λέει η ίδια στους επικριτές της

Έχοντας κατεβάσει τις αναρτήσεις μετά τον σάλο που προκάλεσαν, η γυμνάστρια στη Νότια Αφρική πέρασε στην αντεπίθεση.

«Δεν συμφωνώ ότι το να μοιράζεσαι μια καταπληκτική στιγμή με αυτό το ζώο είναι σκληρό με κάθε τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βλέπουν μόνο το αρνητικό» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Το να χτυπάς τους ελέφαντες είναι σκληρό, το να τους ιππεύεις δεν είναι το ιδανικό, το να τους κρατάς σε φρικτά περιβάλλοντα και να τους σκοτώνεις για το ελεφαντόδοντο είναι σκληρό».

«Η παροχή ενός σπιτιού στο φυσικό τους περιβάλλον και το να διδάσκουν τους ανθρώπους για το πόσο έξυπνοι και υπέροχοι είναι, δεν είναι σκληρότητα» ανέφερε επίσης.

«Δυστυχώς, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κόσμου είναι αρκετά ανοιχτόμυαλο για να το δει αυτό. Όσοι μου στείλατε υπέροχα μηνύματα, σας ευχαριστώ. Όσοι από εσάς έχετε κάνει αυτήν την εκπληκτική εμπειρία για μένα, να την αισθάνομαι σαν κάτι που πρέπει να ντρέπομαι… Ντροπή σε σας» κατέληξε η γυμνάστρια στη Νότια Αφρική που βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής επειδή έκανε γυμναστική πάνω στους χαυλιόδοντες ενός ελέφαντα. Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός της στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις