- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Όχι άλλο κάρβουνο»: Τα καλύτερα στιγμιότυπα της μαθητικής πορείας για το κλίμα
«Ο πλανήτης που καταστρέφετε είναι ο κόσμος που κληρονομούμε»
35 οργανώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αδιαφορία απέναντι στην κλιματική αλλαγή.
Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι αν ψάχνουμε κάτι σε αυτήν τη ζωή τότε αυτό, είναι να βρούμε έναν ήρωα. Όχι τόσο για να τον λατρέψουμε όσο για να του τα φορτώσουμε όλα και αμέριμνοι να βασανιζόμαστε με τις ασημαντότητες της καθημερινής μας τυχαίας ατυχίας. Ελάχιστοι από εμάς έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θέμα είναι και πρέπει να γίνει συλλογικό.
Οι περισσότεροι ωστόσο από αυτήν την -αντικειμενικά μιλώντας- μειοψηφία είναι ευτυχώς, νέοι. Ίσως γιατί εκείνοι γνωρίζουν τι τους περιμένει. Ίσως πάλι και γιατί κάτι, κάπως, μπορεί να έχει αλλάξει και η δημοφιλέστατη σκέψη «τι μας νοιάζει εμάς αφού δεν είναι στο σπίτι μας» δεν έχει καταφέρει να ποτίσει και το δικό τους μυαλό. Τη δική τους νοοτροπία.
Χθες ήταν μια σημαντική μέρα. Όχι για το κλίμα. Ούτε για την κλιματική αλλαγή και την αδιαφορία που έμπρακτα δείχνει το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά την αλλαγή στις καθημερινές του συνήθειες που μπορεί να την εντείνουν ή αν μη τι άλλο να μην την βελτιώνουν.
Η χθεσινή ημέρα ήταν σημαντική γιατί έδειξε τόσο στη δική μας χώρα όσο και σε πολλές του πλανήτη -ακόμη και στις τριτοκοσμικές- ότι τα παιδιά θέλουν να γίνουν μεγάλοι. Θέλουν να έχουν την ευκαιρία να το καταφέρουν αυτό με τα δικά τους πνευμόνια και όχι με τεχνητά.
Χθες, Αθήνα και Θεσσαλονίκη γέμισαν πανό και πιτσιρικάδες έτοιμους να πάρουν όχι την ασφάλεια του πλανήτη στα χέρια τους, αλλά τη ζωή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
θα παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.