Περιβαλλον

Ρωσία: Με υπογραφή Μεντβέντεφ η αποδοχή της συμφωνίας για το κλίμα

Τι είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός για την κλιματική αλλαγή και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ/© EPA

Η Ρωσία, διά χειρός του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ, υπέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε τη Δευτέρα την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας η Ρωσία αποδέχεται την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι το «ζήτημα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει απήχηση και είναι ένα θέμα για το οποίο διαρκώς γράφουν και μιλούν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή απαιτούνται από κοινού προσπάθειες.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «πιο σημαντικό είναι η ίδια η οικονομία να στοχεύει και να εφαρμόζει τις απαιτήσεις της Συμφωνίας του Παρισιού» και πρόσθεσε πως «ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η ανάπτυξη της οικονομίας να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της οικολογίας».

Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ, χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία του Παρισιού ένα πιο ευέλικτο εργαλείο από το Πρωτόκολλο του Κιότο, συμπλήρωσε ότι «η εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συμφωνίας του Παρισιού... γίνεται διεθνής μας δέσμευση». Και ανέφερε επίσης: «Η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στα μέτρα που υιοθετεί η διεθνής κοινότητα στον τομέα αυτό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.