Περιβαλλον

Εξαφανίζονται σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα από τις ελληνικές θάλασσες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο… πιάτο μας.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την ανθρώπινη διατροφή.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή θα υπάρξουν άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

Ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, όπως το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.