Life in Athens

Τop 10 skate spots

Πάρε το skate σου και φύγαμε

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 262
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα καλύτερα skate spots σε Γαλάτσι, Αιγάλεω, Avenue, Δέλτα Φαλήρου, Μαρούσι, Κεραμεικό, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ζωγράφου, Ασπρόπυργο,Φιλοπάππου

Γαλάτσι
Ένα νέο καλοκαιρινό spot, πολύ καλή επιλογή για να κάνεις skate, είναι το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Βρες το θερινό κινηματογράφο του άλσους και με το που θα μπεις στην είσοδο, στο δεξί σου χέρι μέσα στο δάσος, θα βρεις το λεγόμενο πατινοδρόμιο. Οι locals έχουν βάλει εκεί αρκετές κατασκευές που μέρα με τη μέρα αυξάνονται και βελτιώνονται, ενώ το μέρος είναι ιδανικό για να κάνεις skate με θέα το δάσος. Το βράδυ το skate απαγορεύεται, γιατί ξεκινούν οι προβολές του σινεμά που είναι δίπλα ακριβώς.

Αιγάλεω
Ένα από το πιο καλοφτιαγμένα και προσεγμένα μέρη για skate βρίσκεται στο τέρμα του μετρό στο Αιγάλεω. Με το που θα βγεις από το μετρό, ένα τέλειο μαρμάρινο bank σε περιμένει. Τώρα που ο καιρός ζέστανε, είναι προτιμότερο να κάνεις skate απογευματινές ώρες. Μπορεί να σου την πέσουν οι σεκιουριτάδες από το μετρό, αλλά μη μασάς, πιες ένα αναψυκτικό και μετά από λίγο συνέχισε το session.

Avenue
Άλλο ένα bank ξεφύτρωσε στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ολυμπιακού σταδίου, στο νέο εμπορικό κέντρο “Avenue”, δίπλα από το εκθεσιακό κτίριο Helexpo. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεις, αφού κάνει μπαμ από το ρεύμα της λεωφόρου που κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο bank είναι αρκετά απότομο και χρειάζεται να πάρεις μεγάλη φόρα που την επιτυγχάνεις τρέχοντας με το skate στα χέρια. Προσοχή: Το bank είναι τσιμεντένιο, γι’ αυτό θα χρειαστείς κάπως μεγάλες ρόδες. Η καλύτερη μέρα για να πας είναι η Κυριακή, που κανείς δεν θα σου πρήξει τα συκώτια.

Δέλτα Φαλήρου
Πάντα βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της λίστας των αγαπημένων σποτ που σου δίνουν την άνεση να τρέξεις με το skate σου και να επιλέξεις όποιο μέρος σου αρέσει. Το Δέλτα Φαλήρου, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, είναι τόσο τέλειο που σχεδόν δεν θυμίζει Αθήνα. Curbs, gaps, manuals, drops δίπλα στη θάλασσα, για να σου φτιάχνει το κέφι. Η περιοχή είναι τόσο γνωστή, που δεν χρειάζεται παραπάνω επεξηγήσεις. Παρόλα αυτά δεν το προτιμά πολύς κόσμος κι αυτό είναι άξιο απορίας. Στο εξωτερικό θα παρακαλούσαν για ένα τέτοιο σποτ.

Μαρούσι
Η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι
ήταν για αρκετά χρόνια ένα σποτ που πάντα θα συναντούσες skaters. Μετά από τις αλλαγές στην περιοχή, πήρε η μπάλα και την πλατεία. Κάνεις μία φορά skate και 10 σε διώχνουν. Όμως, ο local Θεοχάρης βρήκε τη λύση. Κατασκεύασε ένα τέλειο και ολόσωστο rail και το τοποθέτησε στα 5 σκαλιά της πλατείας, δίνοντας ζωή στο παλιό μέρος. Είναι ό,τι καλύτερο για practice, εάν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις κάποιο κόλπο σε κάποιο από τα rail της πόλης μας. Ευχαριστούμε, τρελέ!

Κεραμεικός
Μαζί με τους νέους σταθμούς του μετρό, εντελώς κατά λάθος εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις νέα σποτ. Έτσι, στο νέο σταθμό του Κεραμεικού εμφανίστηκε μία πλατεία με σκαλιά, curbs, manual, long curb, που είναι τέλεια για να κάνεις skate ακόμα και τις βραδινές ώρες, γιατί ο φωτισμός είναι πλούσιος σε μια περιοχή που δεν κοιμάται ποτέ.

Δουκίσσης Πλακεντίας
Έξω από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό θα βρεις ένα bank που είναι μούρλια. Προσοχή: Να πηγαίνετε λίγοι λίγοι, γιατί η πολλή συγκέντρωση οδηγεί στον ομαδικό διωγμό. Πάρτε και καμιά σκούπα, θα σας χρειαστεί με τόση σκόνη. Από την πίσω μεριά θα βρεις ένα hand rail που με την πρώτη ματιά δείχνει αδύνατον να το καταφέρεις, αλλά ρωτήστε και τον Γκουβόπουλο… ξέρει καλύτερα.

Πολυτεχνείο - Ζωγράφου
Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο μαζί με τη Φιλοσοφική Σχολή στου Ζωγράφου είναι δύο μέρη που διαθέτουν τα πάντα, γι’ αυτό και είναι γνωστά σε όλους. Αν ψάξεις λίγο παραπάνω, είναι σίγουρο ότι θα βρεις κάτι καινούργιο. Το χειμώνα καλό είναι να πας Σαββατοκύριακα, αλλά τώρα που τελειώνουν τα μαθήματα και ο τόπος ερημώνει «παίζουν» και οι καθημερινές.

Ασπρόπυργος
Στην περιοχή του Ασπρόπυργου, δίπλα στο στρατόπεδο των Αλεξιπτωτιστών, υπάρχει ένα πάρκο για παιδιά. Εκεί μέσα βρίσκεται μία τέλεια mini ramp, που μέχρι στιγμής έχει δείξει την αντοχή της. Χαλαρά και με πολύ χαβαλέ πας με τους φίλους σου και περνάς καλά. Πίσω από το πάρκο, σε ένα εκκλησάκι, βρίσκεται επίσης ένα τέλειο manual curb.

Φιλοπάππου
Το καλύτερο σποτ για μένα, σε σχέση με τις συνθήκες και την ευχαρίστηση που προσφέρει, βρίσκεται κρυμμένο στο λόφο του Φιλοπάππου. Δεν θα δώσω όμως περισσότερες λεπτομέρειες, ακριβώς γιατί θέλω να το προστατεύσω. Κάποιοι μπορεί να το γνωρίζουν ήδη και είναι μόνο οι εκλεκτοί. Καλή τύχη, αν το αναζητήσετε!