Life in Athens

Summer in the City: Χορεύοντας στις πλατείες

H Γιορτή της Μουσικής δίνει το «City Beat» αυτής της εβδομάδας και ο Mat των Skip The Use δίνει το ρυθμό

Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 262
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Summer in the City με τους Skip The Use στη 10η Γιορτή της Μουσικής

Πάνω στη 10η επέτειό της, η Γιορτή της Μουσικής μοιάζει πιο χορευτική από ποτέ. Ακολούθησε τις παρακάτω dance διαδρομές και τσέκαρε τους φρέσκους Γάλλους Skip The Use – μπορεί να είναι η φετινή έκπληξη…

Στο ιστορικό loop της πλ. Ασωμάτων τριήμερο (Κυρ. με Τρ.) στο οποίο παρελαύνει όλη η ανερχόμενη ελληνική dance σκηνή. Καθημερινά από τις 17.30 μέχρι αργά θα δεις 32  DJs, από παλιές καραβάνες τύπου Mikee και dj Free μέχρι Olga Kouklaki, Kreon, Lemos και το υπόλοιπο νέο αίμα – καλύπτοντας όλο το χορευτικό φάσμα (electro, techno, house).

Την Κυριακή από τις 18.00 στην πλατεία «Κεραμεικός» στο Γκάζι “Feelin’ 30 free” stage. Περισσότερο προς τα breaks και το nu funk, με ενδεικτικά ονόματα Timewarp Inc., Junior SP και Petros Feelin’ (με ζωντανά φωνητικά).

Το ίδιο βράδυ BBQ στον πεζόδρομο του Higgs στην πλ. Κοτζιά και καλό urban σύνολο από τις 21.00 και μετά στο Yoga Bala στου Ψυρρή. Αρχηγός ο Blend, από κοντά D2, Sandro & Melik κ.ά.

Τη Δευτέρα έχουμε τα ανεπίσημα εγκαίνια του Floral στην «μπλε πολυκατοικία» της πλ. Εξαρχείων. Εδώ θα ακούσεις Urban Disco, Anna Mystic, Who Am I & Everlast – από dub και breaks μέχρι νέα disco.

Τέλος, τη Δευτέρα στο Σύνταγμα ωραία ηλεκτρονική live σκηνή και παζάρι Meet Market με τους «μαύρους» Black Athena, τον Nτέιβιντ που τα έσπασε στο Synch και το δίδυμο-εγγύηση της  Klik,  Σεραφείμ Τσοτσόνη και ION. Στο κόλπο μπαίνουν και διάφορα αθηναϊκά μπαρ (Fidelio, Fantaseed, Santa Botella, μέχρι και το Karavi στον Σχινιά), αλλά και οι πλατείες από το Ίλιον μέχρι την Ηλιούπολη. Οπότε το νου σου, 21-23 Ιουνίου η Αθήνα φοράει υπόδημα αθλητικό…

SKIP THE USE

Βάλε σε ένα σέικερ το ηλεκτρονικό post-punk των Bloc Party, τα γκάζια των Arctic Monkeys, την αύρα του νέου γαλλικού electro και την teenager σφραγίδα των Madness. Πρόσθεσε το φοβερό frontman Mat Bastard και κάνε υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο που κυκλοφορούν ντεμπούτο άλμπουμ. Πρώτη γεύση τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία Κοτζιά, για την ώρα ο Mat μιλάει στην A.V.

5 πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις που συστήνουν απόλυτα τους Skip The Use  σε κάποιον που δεν τους έχει ξανακούσει…
Θα σου δώσω απλά 5 ονόματα:  εγώ, ο  Μat  Bastard στα φωνητικά, o Yan Stefani στις κιθάρες, o Lio Shivers στα πλήκτρα, ο Jay Gimenez παίζει μπάσο κι ο MX Attack χτυπάει τα ντραμς. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο…

Οk, η Γιορτή της Μουσικής είναι δωρεάν, αλλά γιατί κάποιος να πληρώσει εισιτήριο προκειμένου να σας δει, χωρίς να σας έχει τσεκάρει στο my space;
5 όμορφοι τύποι τα δίνουν όλα στη σκηνή και θα βάλουν μπροστά τη ροκ μηχανή τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Διάολε, αυτός είναι ένας πάρα πολύ καλός λόγος, πίστεψέ με…

Πιστεύετε ακόμα στο ska ή ήταν μια εφηβική παρόρμηση που εγκαταλείπετε μεγαλώνοντας; Όχι, μπλέκουμε ακόμα τον ήχο του ska με το punk rock, ακριβώς επειδή η φιλοσοφία τους είναι μέρος της ζωής μας. Είμαστε, θα είμαστε και θα πεθάνουμε πάνκηδες.

Γιατί επιμένετε στα αγγλικά και δεν γράφετε γαλλικούς στίχους;
Το έχουμε δοκιμάσει κι ακούγεται σαφώς διαφορετικό. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να κυκλοφορήσουμε κάτι στη μητρική μας γλώσσα…

Συνολικά, πόσα τατού μετράει όλη η μπάντα; Εσύ είσαι γεμάτος…
Κι όμως, είμαι ο μόνος που έχει ζωγραφίσει το κορμί του. Μη με ρωτάς πόσα έχω, ούτε κι εγώ δεν ξέρω…

«Μια περίεργη ιστορία που συνέβη  στην μπάντα μου ενώ είμαστε on the road»...
Κάπου άκουσα ότι προετοιμαζόμαστε να πούμε κάτι στα ελληνικά, κατά τη διάρκεια του αθηναϊκού μας gig για τη Γιορτή της Μουσικής. Κι αυτό νομίζω θα είναι πολύ περίεργο και αστείο, να είσαι σίγουρος.

Σου δίνω ένα όνομα, μου δίνεις μια λέξη/φράση;
Daft Punk: Απλά οι καλύτεροι. Serge Gainsburg: Απλά μια αναφορά μας. Keny Arkana: Δεν ξέρω καν αυτό το άτομο (σ.σ. ντροπή να μην ξέρεις την πιο σημαντική underground Γαλλίδα ράπερ). Mano Negra: Είχαν πραγματικά ένα υπέροχο πνεύμα. Nicolas Sarkozy: «Γεια σου, αδερφέ, καλώς ήλθες στην κόλαση!»

Τι έχει το 2009 i-Pod των Skip The Use;
Rancid, The Hives, Goose, Leftover Crack, NOFX, James Brown, Birdy Nam Nam, Justice, Yuksek, Sick Of It All, The Slackers, The Specials, Peter Doherty, Iron Maiden, Sublime, Uffie, Jet, The Who, Little Richard, The Rolling Stones, Nirvana, Foo Fighters.